22 Февруари, 2024
0.0266

ДУРИ 70 ПРОДАВНИЦИ И НАД ТРИ ИЛЈАДИ ВРАБОТЕНИ ВО ЛИДЛ-СРБИЈА: Во Краљево и Златибор се отворија продавници

Објавено во: Финансии, Балкан 07 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

По пет години бизнис на Лидл во Србија, Краљево и Златибор денеска ги добиваат своите први продавници на Лидл, а особено ни е драго што овие две места слават мал јубилеј од 70 отворени продавници. Ќе продолжиме да ја шириме мрежата на Лидл и во наредната година, за да бидеме поблиску до потрошувачите во уште повеќе градови низ Србија - изјави Јасмина Шрндиќ, раководител на корпоративни комуникации во Лидл Србија.

Со отворањето на овие две продавници, Лидл Србија обезбеди вработување на околу 60 нови колеги во работниот колектив, кои ќе ги искусат сите поволности што Лидл им ги овозможува на своите вработени. Меѓу најважните се приватното здравствено осигурување под еднакви услови за сите, како и платено за секоја минута работа.

Во изградбата на продавниците учествуваа повеќе од 40 домашни изведувачи, според проектот, кој гарантира градежни решенија според најсовремените принципи на одржлив бизнис, кои ќе овозможат заштеда на енергија за зелена иднина од една страна и лесна ориентација. и транспарентност на полиците за сите потрошувачи, од друга страна.

По повод отворањето на нови продавници во Краљево и Златибор, Lidl Србија традиционално, преку донација на „Baby's Magic Box“ со внимателно одбрани производи за мајки и бебиња, сака да им го олесни почетокот на родителството на сите новопечени мајки во град. Овојпат ќе им дадат поддршка на сите мајки од Општата болница Студеница во Краљево и Здравствениот дом Златибор, ЗЦ Ужице во периодот од 7 до 13 декември.

Лидл годинава го прослави својот петти роденден во Србија и ја завршува годината со 70 продавници во 40 градови и повеќе од 3.300 вработени.

Можеби ќе ве интересира

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

СОВЕТНИЦИТЕ ДА ДАДАТ ЕДЕН МЕСЕЧЕН ПАУШАЛ, А ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА ЕДНА МЕСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЛЕО: Иницијатива до советниците на град Скопје

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

КОМЕРЦИЈАЛНА ПРВА „ЌЕ ПОВЛЕЧЕ НОГА“ - акционерите тријат раце, еве колкава дивиденда ќе обзнани банката

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

ФАКТОР ЕКСКЛУЗИВНО: Комерцијална банка со дивиденда од околу 900 денари?

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

ГЕРМАНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ Е „ВЕТЕНАТА ЗЕМЈА“: Масовните отпуштања предизвикуваат лоши услови за живот и работа, расте незадоволството на работниците

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

„СЕ НАПЛАЌААТ ПОБАРУВАЊА ПРАСТАРИ НА КОИ ТЕЧАТ ЛИХВАРСКИ КАМАТИ, АМА ФАРАОНИТЕ НЕ СЕ ДАВААТ“: Глигорова повторно во нејзин стил за присилната налата

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

БАХАМИТЕ, СЕЈШЕЛИТЕ, БЕЛИЗЕ И ДВАТА ОСТРОВИ НА КАРАИБИТЕ: Повеќе не се даночни оази за ЕУ

БАХАМИТЕ, СЕЈШЕЛИТЕ, БЕЛИЗЕ И ДВАТА ОСТРОВИ НА КАРАИБИТЕ: Повеќе не се даночни оази за ЕУ

ПЕПКО СЕ ПОВЛЕКУВА: Еве каде ги затвораат продавниците

ПЕПКО СЕ ПОВЛЕКУВА: Еве каде ги затвораат продавниците

СЕ ДОЗНА ЗОШТО СЕ ПРОДАДОА АКЦИИ ПО ЦЕНА МНОГУ ПОНИСКА ОД РЕДОВНАТА - подарок во рамки на семејство, ова се мотивите

СЕ ДОЗНА ЗОШТО СЕ ПРОДАДОА АКЦИИ ПО ЦЕНА МНОГУ ПОНИСКА ОД РЕДОВНАТА - подарок во рамки на семејство, ова се мотивите