19 Јуни, 2019
0.0268

Дури и Германците знаат да потфрлат: Македонецот долго време чека за работна виза

Објавено во: Економија 18 Март, 2019

Македонците во просек чекаат над една година за да добијат работна виза за Германија, гласи оговорот на Бундестагот што го обработи за прашањето на партијата Левица.

Податокот е формулиран во просек за сите земји од Западен Балкан - Македонија, Србија, БИХ, Албанија, Црна Гора и Косово.

Како причина се наведува преоптовареноста на германските амбасади и конзулати и покрај дополнителниот персонал кој го добиле од германското МНР.

Левица ова прашање го постави во кричички контекст кон властите, сметајќи дека со толку долго време на чекање работодавците во Германија не может да направат добар план.Можеби ќе ве интересира

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку дивиденда ќе подели „Витаминка“ - конфликт во ЕУ

УТРИНСКИ ФОКУС: Колку дивиденда ќе подели „Витаминка“ - конфликт во ЕУ