05 Декември, 2019
0.0404

Каде Алкалоид вложува 400 илјади евра?

Објавено во: Економија 22 Јули, 2019

Најголемата македонска фармацевтска компанија „Алкалоид“ со нова инвестиција во фирма која веќе ја поседува.

Љубљанската фирма АЛКА -ЛАБ ќе добие дополнителни 400 илјади евра за проширување на капацитетите на хемиската лабораторија за тестирање на лекови.

Ова го објавија од Алкалоид а токму во таа фирма фармацевтска компанија поседува 100 отсто од АЛКА-ЛАБ од Љубљана. 

„Алкалоид“ ја јакне позицијата на странските пазари: Нов влог во „Алка Лаб“

Можеби ќе ве интересира

ИЗВОЗОТ РАСТЕ: Тргуваме со три соседи, но која земја е број еден?

ИЗВОЗОТ РАСТЕ: Тргуваме со три соседи, но која земја е број еден?

УТРИНСКИ ФОКУС: Кој прави најмногу пари во македонскиот Лас Вегас

УТРИНСКИ ФОКУС: Кој прави најмногу пари во македонскиот Лас Вегас

Бислимоски едногласно избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Бислимоски едногласно избран за претседател на Одборот на регулатори на Енергетската заедница

Кој си купува акции во Комерцијална банка?

Кој си купува акции во Комерцијална банка?

Што ги топи профитите: Значаен пад на приходите од данокот на добивка

Што ги топи профитите: Значаен пад на приходите од данокот на добивка

Кој ги врти големите пари во Гевгелија?

Кој ги врти големите пари во Гевгелија?

КАКО СЕ ЖИВЕЕ СО 9.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО - македонската минимална пензија, сепак, подобра од соседите

КАКО СЕ ЖИВЕЕ СО 9.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО - македонската минимална пензија, сепак, подобра од соседите

УТРИНСКИ ФОКУС: Штип има бизнис потенцијал, а кој прави најмногу пари во „Градот под Исарот“

УТРИНСКИ ФОКУС: Штип има бизнис потенцијал, а кој прави најмногу пари во „Градот под Исарот“

Се вратиле од Италија и во Блатец произведуваат италијански деликатеси

Се вратиле од Италија и во Блатец произведуваат италијански деликатеси