01 Декември, 2020
0.0246

Кој зема бруто плата над 100.000 денари?

Објавено во: Економија 22 Октомври, 2020

Бруто плата од 63.896 денари земаат вработените во воздухопловен транспорт. 

Во секторот информации и комуникации заработуваат 73.789 денари. 

Бруто плата од 100.774 денари земаат вработените во компјутерски програмирање. 

Износ од 65.467 денари е наведен во извештајот на Државниот завод за статистика за секторот финансиско-услужни дејности, освен осигурување и пензиски фондови. 

Во август македонските работници во просек примале нето плата над 27.000 денари. 

Просечната бруто плата изнесува 41.070 денари и има раст од 10 отсто.

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2020 година, изнесувала 27.535 денари.

Можеби ќе ве интересира

Министерството за економија ќе ги испрати до Влада предлозите за недела како неработен ден

Министерството за економија ќе ги испрати до Влада предлозите за недела како неработен ден

И ВО КОВИД ПАНДЕМИЈА РАБОТОДАВАЧИТЕ МОРА ДА ИСПЛАТАТ К-15: За 2020 регресот за годишен одмор над 10.000 денари

И ВО КОВИД ПАНДЕМИЈА РАБОТОДАВАЧИТЕ МОРА ДА ИСПЛАТАТ К-15: За 2020 регресот за годишен одмор над 10.000 денари

Извршителите наплатиле од државата рекордни 22 милиони евра

Извршителите наплатиле од државата рекордни 22 милиони евра

Странските инвестиции повторно во минус, има ли плафон за цехот од кризата

Странските инвестиции повторно во минус, има ли плафон за цехот од кризата

Колку години ќе постат акционерите на најголемиот производител на сувомесно?

Колку години ќе постат акционерите на најголемиот производител на сувомесно?

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар