19 Септември, 2020
0.0180

Која македонска компанија подготвува нешто за првпат достапно на мобилен телефон?

Објавено во: Економија 14 Август, 2020

Веќе извесен период низ македонските медиуми кружи реклама која ни го сврте вниманието бидејќи најавува нешто што досега го немало на македонскиот пазар, а е лесно достапно преку мобилен телефон.

Ваквиот начин на комуникација го поттикна нашето љубопитство и се обидовме да дознаеме нешто повеќе пред да се објави за што точно станува збор.

Очигледно актуелната ситуација со пандемијата, ги мотивираше македонските компании да размислуваат во насока на зголемено користење на дигиталните сервиси и мобилните апликации за да реализираме многу активности директно преку мобилниот телефон.

Нас, искрено, не радува фактот дека променетите навики и новото „нормално“ нашите компании ги следат со будно око и ги прилагодуваат своите услуги со цел да бидат подостапни за своите клиенти и да им заштедат време и средства.

Нам нѝ преостанува трпеливо да почекаме и да видиме за што конкретно станува збор.Можеби ќе ве интересира

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

Одржана 36. сесија на Клубот на истражувачите

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Јосифовски побара од Бесими да се укине царината за увоз на природен гас

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Мукаетов до Бесими: Да не плаќаме двојно данок за дополнителното здравствено осигурување на вработените

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Десет милиони евра од државата како гаранции за кредити на фирмите

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

Лошите временски услови предизвикаa елементарна катастрофа кај голем дел од лозовите насади во тиквешкиот регион

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

СТАРОНОВИ ИНВЕСТИЦИИ: Киел ќе гради нова фабрика во тетовската зона, ама не смее да го затвори објектот во Желино

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

ЗБОГУМ ПОНИСКИ КАМАТИ НА КАРТИЧКИ И НА МИНУСИ - со вонредната состојба заврши и пониската затезна каматна стапка

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра

Министерството за економија започна да ги исплаќа ваучерите за домашен туризам, најголемата заработка засега е 50.000 евра