15 Август, 2020
0.0173

Кумановски тутунски бос, Мексиканец со македонско потекло ... на „црната листа“ должници на УЈП

Објавено во: Економија 12 Декември, 2019

Безмалку десет милијарди е сумата која ја должат јавни претпријатија на Управата за јавни приходи.

Ова станува јасно од последната листа на должници објавена од УЈП.

Имено, она што е позитивно на оваа листа е што бројто на должници - правни и физички лица од претходна листа е во пад.

Неминовни на црната листа на УЈП се и општини, јавни претпријатија, бизнисмени, знајни и помалку знајни фирми.

Закотвен на првото место на последната листа на УЈП е ТЕ-ТО АД Скопје а веднаш зад него на втора позиција е поранешната компанија за производство на автобуси на Мексиканецот со македонско потекло Ангел Кастиљо.

ЈП за одржување и заштита на магистрални и локални патишта, е сеуште прв на листата од сите државни должници и моментно неговиот долг е над четири милиони евра.

Македонската радиодифузија, општината Карпош, ЈСП „Скопје“, Водостопанство на Македонија, Агенцијата за цивилно воздухопловство се исто така на листата неплаќачи на данок на државата.

Должник и понатаму е и кумановскиот тутунски бос Бајруш Сејдији.

Можеби ќе ве интересира

Излезе статистика за лани: Македонците во 2019 со уште постари автомобили

Излезе статистика за лани: Македонците во 2019 со уште постари автомобили

Петар Гошев: Нина Ангеловска знаела за ситуацијата на банката

Петар Гошев: Нина Ангеловска знаела за ситуацијата на банката

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Како ќе се спаси германската економија?

Како ќе се спаси германската економија?

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија