19 Мај, 2021
0.0188

Масовна гробница во Србија - има над 15 тела

Објавено во: Балкан 19 Ноември, 2020

Во Србија e најдена масовна гробница кај Рашка со петнаесет до седумнаесет тела. 

Претседателот на српската Владина комисија за исчезнати лица, Вељко Одаловиќ, изјави дека информациите укажуваат дека на локацијата Кижевак, во близина на Рашка, потенцијално се наоѓаат петнаесет до седумнаесет тела.

„Додека не заврши целосното пребарување на локацијата, сè додека не се земат ДНК причините од посмртните остатоци, се додека не се совпаднат примероците од крвта на семејствата кои ја имаат дадено, не можеме со сигурност да кажеме кому припаѓаат или што било што може да и биде соопштено на јавноста“, кажа Одаловиќ за РТС. 

Тој неодамна изјави дека ова е една од локациите што се пребарува според добиените информации од Приштина.

Тој додаде дека сака „и другите, во областите каде што се наоѓаат посмртните остатоци на Србите“, да ги пребаруваат локациите, како и дека за некои локации на Приштина и биле дадени специфични информации.

Oстатоците се пронајдени на 16 ноември.

Можеби ќе ве интересира

Се создаде забуна, грчки сој не постои

Се создаде забуна, грчки сој не постои

Лекар тврди дека коронавирусот остава последици врз срцето

Лекар тврди дека коронавирусот остава последици врз срцето

Снајперист требал да го убие Вучиќ, се подготвувал атентат

Снајперист требал да го убие Вучиќ, се подготвувал атентат

ИКЕА ГИ ПОВЛЕКУВА ОВИЕ ЧИНИИ И ШОЉИ - има ризик од кршење и изгореници

ИКЕА ГИ ПОВЛЕКУВА ОВИЕ ЧИНИИ И ШОЉИ - има ризик од кршење и изгореници

ПРВИТЕ СРПСКИ ТУРИСТИ СТИГНАА НА ПЕФКОХОРИ - биле преку агенција, со заменски ваучер и никој не им барал ПЛФ формулар

ПРВИТЕ СРПСКИ ТУРИСТИ СТИГНАА НА ПЕФКОХОРИ - биле преку агенција, со заменски ваучер и никој не им барал ПЛФ формулар

Заклучоци од самитот Брдо-Бриони: Без став за промена на границите

Заклучоци од самитот Брдо-Бриони: Без став за промена на границите

АВТОБУС ЗАРОБЕН ВО ЕЗЕРО - пороен дожд направи хаос во Белград

АВТОБУС ЗАРОБЕН ВО ЕЗЕРО - пороен дожд направи хаос во Белград

ЕВЕ КАКО ЌЕ ИЗГЛЕДА СРПСКАТА ФАБРИКА ЗА ВАКЦИНИ - Вучиќ објави видео на инстаграм

ЕВЕ КАКО ЌЕ ИЗГЛЕДА СРПСКАТА ФАБРИКА ЗА ВАКЦИНИ - Вучиќ објави видео на инстаграм

НАПНАТО НА БРДО БРИОНИ: Вучиќ до Османи - обидете се да постигнете договор, а заканите со тужби се како да плашите мечка со мува

НАПНАТО НА БРДО БРИОНИ: Вучиќ до Османи - обидете се да постигнете договор, а заканите со тужби се како да плашите мечка со мува