02 Јуни, 2023
0.0266

„МЕНАЏЕРИ СО ПСИХОПАТСКИ СКЛОНОСТИ“: Глигорова за минималната плата и нејзиното наводно покачување

Објавено во: Финансии 23 Мај, 2023

Добивај вести на Viber

Активистката за човекови права, Ана Глигорова, го искажа своето мислење околу минималната плата и додавањето ставки со покачена плата, за кои работниците мислат дека всушност се дел од платата на која се пријавени.

„Народов работи за минимална плата од 20.175 денари, пред два месеца за 18 000 ден, а газдите и менаџерите психопатски си играат со луѓето како со кукли. Додаваат ставка стимул на пример од 5000 ден., па човекот мисли дека е осигурен на 25 000 ден. Некои пак ако имаат извршител, додаваат на сумата уште неколку илјади заокружено за да го исплаќаат виртуелниот долг. Знаеате ли колку сиромашни пензионери ќе бидат сите кои сега имаат 45, 50, 55 години? Ќе умираат без лекарства, во темнина, со измислени долгови, додека најголемиот од најголемите предатори - државата им дозволила на фирмите да ги пријавуваат работниците на минималец. Нема никакви инспекции, нема ништо човечко, освен менаџери со психопатски сколоности.“, напиша таа на Фејсбук.


Можеби ќе ве интересира

АКЦИОНЕРИТЕ НА НЛБ ГО ОТВОРИЈА ШАМПАЊСКОТО - Банката пресече: Ќе се дели дивиденда од 34 милиони евра, еве кој колку ќе добие на конто

АКЦИОНЕРИТЕ НА НЛБ ГО ОТВОРИЈА ШАМПАЊСКОТО - Банката пресече: Ќе се дели дивиденда од 34 милиони евра, еве кој колку ќе добие на конто

ВРТОГЛАВ ПАД: Денес Твитер вреди една третина од сумата што ја плати Маск: Погрешни одлуки влијаеле на падот на проценетата вредност на компанијата

ВРТОГЛАВ ПАД: Денес Твитер вреди една третина од сумата што ја плати Маск: Погрешни одлуки влијаеле на падот на проценетата вредност на компанијата

СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ РЕИНВЕСТИРАЛЕ ДУРИ 107 МИЛИОНИ ЕВРА - Профитите на компаниите остануваат во земјава

СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ РЕИНВЕСТИРАЛЕ ДУРИ 107 МИЛИОНИ ЕВРА - Профитите на компаниите остануваат во земјава

„ИМ ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ РАБОТАТ ШЕСТ ЧАСА,А РАБОТАТ ДЕСЕТ“:На Грција очајно и требаат сезонски работници

„ИМ ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ РАБОТАТ ШЕСТ ЧАСА,А РАБОТАТ ДЕСЕТ“:На Грција очајно и требаат сезонски работници

ЏАБЕ ФАКУЛТЕТИТЕ: За 60 проценти од занимањата во иднина нема да треба високо образование: Платата оди над две илјади евра

ЏАБЕ ФАКУЛТЕТИТЕ: За 60 проценти од занимањата во иднина нема да треба високо образование: Платата оди над две илјади евра

ПРОДАДЕНИ СЕ 16 ОТСТО ОД АКЦИИТЕ НА „ЖИТО ПОЛОГ“ - купувачот плати 328 илјади евра

ПРОДАДЕНИ СЕ 16 ОТСТО ОД АКЦИИТЕ НА „ЖИТО ПОЛОГ“ - купувачот плати 328 илјади евра

АКО ИМА БЕСПЛАТНА ЛЕЖАЛКА ВО ГРЦИЈА-БЕГАЈТЕ! Лимонада чини колку цел ручек, а за пиво ќе платите 37 евра! Туристите во шок

АКО ИМА БЕСПЛАТНА ЛЕЖАЛКА ВО ГРЦИЈА-БЕГАЈТЕ! Лимонада чини колку цел ручек, а за пиво ќе платите 37 евра! Туристите во шок

НА МОРЕ ПА МАКАР И БАНКРОТ: Како да одите на одмор, а да не останете без пари

НА МОРЕ ПА МАКАР И БАНКРОТ: Како да одите на одмор, а да не останете без пари

ЦЕЛИ СЕМЕЈСТВА ЗАМИНУВААТ: Влезот во ЕУ ја опустоши Хрватска за 300 илјади лица!

ЦЕЛИ СЕМЕЈСТВА ЗАМИНУВААТ: Влезот во ЕУ ја опустоши Хрватска за 300 илјади лица!