21 Октомври, 2019
0.0172

МЛАД ЗАНАЕТЧИЈА: На само 19 години станал претприемач

Објавено во: Финансии, Балкан 06 Јуни, 2019

Милош Игњатовиќ има 22 години, а веќе 3 години е претприемач, пишува српски Телеграф

Додека младите бегаат од занает, тој се одлучил да се занимава со оваа работа. 

Од мајсторот каде одел да го научи занаетот добил машина, купил алат, нашол дуќан и почнал да работи, а прави обувки. Вели дека на ваква идеја дошол затоа што кога бил во средно морал да оди на занаетчија за да му ги среди копачките со кои играл обувки. 

Државна помош не добил, тоа го разочарало, но во шест квадрати простор почнал да работи. 

Месечно има трошоци околу 200 евра, за кирија, придонеси, даноци, плус вода, струја, но ова младо момче вели дека од занаетот има пристоен живот. 

„Работа има цела година, некогаш повеќе, некогаш помалку“, вели тој. 

Игњатовиќ вели дека е убаво чувството кога ќе види дека луѓето трудот го препознаваат и ценат. 

Можеби ќе ве интересира

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода