30 Јули, 2021
0.0197

МНР: Пред да патувате во Катар да внимавате со летовите

Објавено во: Македонија 07 Јуни, 2017

Министерството за надворешни работи на Република Македонија ги предупреди граѓаните пред да се решат да патуваат кон Катар кој се наоѓа под голема блокада од арапските земји навремено да се информираат за летовите и плановите за патување.

- Иако забраните и рестрикциите во патувањата не се однесуваат за граѓани на други земји кои патуваат во и од Катар, Министерството за надворешни работи ги советува сите граѓани на Република Македонија, пред патување во и од Катар, да го контактираат авио-превозникот, да се информираат за можните промени во термините и начинот на нивното патување, a во случај на потреба, да се обратат до Амбасадата на Република Македонија во Доха или директно во Министерството за надворешни работи на РМ.

Министерството за надворешни работи на РМ ќе го следи развојот на настаните во овој регион и навремено ќе ги известува македонските државјани за сите промени, велат од МНР.

МНР контакт телефони:
+ 389 2/3110 322 и + 389 2/3110 333.
Лице за инфомирање на медиуми: Силвана Ивановска
Контакт телефон: 00389 72 239 052

Македонска амбасада во Доха, Катар
Лице за контакт: Вукица Кртолица Поповска, Вршител на должност
Контакт телефон: 00 974 5006 7044
Адреса: Building No. 20, Zone 63
Str. 941, West Bay,


Можеби ќе ве интересира

Мицкоски имал сообраќајка

Мицкоски имал сообраќајка

ФАКТОР НА ДЕНОТ: „Мини Шенген“ стана „Отворен Балкан“, ќе донесе придобивки за граѓаните на Македонија, Србија и Албанија

ФАКТОР НА ДЕНОТ: „Мини Шенген“ стана „Отворен Балкан“, ќе донесе придобивки за граѓаните на Македонија, Србија и Албанија

Гардев вели дека позицијата на Бугарија кон Македонија треба да ја објаснат на западните партнери

Гардев вели дека позицијата на Бугарија кон Македонија треба да ја објаснат на западните партнери

Вучиќ кажа дека од Македонците бараат само пријателство, не бараат територија, ниту јазик

Вучиќ кажа дека од Македонците бараат само пријателство, не бараат територија, ниту јазик

Од сопругот украла пари и заминала прво во БиХ, а потоа и во Швајцарија

Од сопругот украла пари и заминала прво во БиХ, а потоа и во Швајцарија

Апасиев: Македонци има, имало и ќе има без оглед дали политичарите преговараат за тоа како ќе ни се вика јазикот

Апасиев: Македонци има, имало и ќе има без оглед дали политичарите преговараат за тоа како ќе ни се вика јазикот

ИЗМЕНИТЕ ПОМИНАА ВО СОБРАНИЕ: Има 16 услови врз основа на кои луѓето ќе можат да добијат државјанство

ИЗМЕНИТЕ ПОМИНАА ВО СОБРАНИЕ: Има 16 услови врз основа на кои луѓето ќе можат да добијат државјанство

Собранието ја изгласа Резолуцијата, утврдени се македонските црвени линии

Собранието ја изгласа Резолуцијата, утврдени се македонските црвени линии

ДИРЕКТОРОТ НА ФИТР, КОСТА ПЕТРОВ, Е ВО ГИПС - си ги скршил двете раце возејќи велосипед

ДИРЕКТОРОТ НА ФИТР, КОСТА ПЕТРОВ, Е ВО ГИПС - си ги скршил двете раце возејќи велосипед