24 Април, 2019
0.0211

НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА: Ова се луѓето кои стекнале богатство по 40-та година

Објавено во: Финансии 21 Јануари, 2019

Во светот на бизнисот и јавниот живот постојат многу луѓе кои успеале по 40-та година. 

Познатата дизјанерка Вера Вонг првиот фустан го дизајнирала во 40-та година. 

Хари Бернштајн е автор кој своето најдобро дело го објавил во десеттата деценија од животот. Имал точно 96 години. 

Стен Ли стрипот „Фанастична четворка“, го објавил во 1961 година кога имал 39 години. 

Доналд Фишер во 40-та година го отворил  Gap stor, моден бренд кој сега вреди 16 милијарди долари. 

Робин Чејс, на 42 години почнала успешна кариера, а денес е дел од Светскиот економски форум.

Хенри Форд, автомобилот Model T го создал кога имал 45 години. 

Можеби ќе ве интересира

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата