17 Јуни, 2019
0.0227

Од кабинетот на Анѓушев велат дека ВМРО-ДПМНЕ изнесе лаги за продажбата на EDS

Објавено во: Економија 09 Октомври, 2018

Од кабинетот на вицепремиерот Кочо Анѓушев, во врска со прес - конференцијата на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски одржана денеска, велат дека се изнесени низа на невистини и шпекулации поврзани со заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, за продажбата на компанијата Energy Delivery Solution (EDS). 

„Вицепремиерот Анѓушев, почитувајќи го јавниот интерес, потполно транспарентно изврши продажба на приватна компанија, изградена од нула, која успешно функционира со години во 9 земји и притоа јавноста беше информирана и за прецизниот износ за кој компанијата е продадена. Воедно, би сакале повторно да ја информираме јавноста и да го потсетиме ВМРО-ДПМНЕ дека пред да биде извршена продажбата на компанијата три реномирани меѓународни ревизорски куќи (Ernst & Young,  Baker Tilly, Grant Thornton), извршија ревизија на работата на компанијата, по што беше формирана цената за продажба. Сите коментари за продажба на EDS, што се врзуваат во политички контекст се апсолутно неосновани и неточни. Крајно несериозно е ВМРО-ДПМНЕ, која се смета за сериозна партија, да се повикува на непотврдени и неофицијални информации од извори, кои притоа и не ги именува, истите да ги претставува како факти и со таква леснотија да изнесува невистини и шпекулации пришто е очигледен обидот да се наруши личниот углед на вицепремиерот, но и на компанијата“- велат од кабинетот на Анѓушев. 

Поради изнесените лаги и обидот за нарушување на угледот на вицепремиерот, ќе бидат преземени сите правни механизми, вклучувајќи и евентуална судска заштита, во насока на зачувување на личноста и интегритетот на потпретседателот на Владата.

Можеби ќе ве интересира

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

Tурци сакаат да инвестираат во Македонија

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

MMФ на Балканот забележа два клучни проблеми

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

Само во овој дел на Хрватска издадени дозволи за 6.000 странски работници

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

ЦЕНИТЕ ОТИДОА ДО НЕБО: Килограм злато сега чини 38.000 евра

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Извештај на ОН: Најголем раст на инвестициите на Западниот Балкан забележала Северна Македонија

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

Кредитната агенција Фич после 13 години го зголеми рејтингот на земјата, тврди Тевдовски

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија

МАПА: Еве што и каде се произведувало во Југославија