23 Септември, 2018
0.3189
    ALK 8001    -0.04%     BESK 10100    0%     CEVI 1000    0%     GRNT 820    0%     KMB 5174.73    0.16%     MPOL 314    0%     MPT 47013    -1.53%     OHB 6600    0.79%     OKTA 4296.07    0.92%     RZTK 526    0%     RZUS 108    0%     STB 1115    0.54%     STBP 1158    0.73%     TNB 14007.94    0.06%     TTK 1135    -0.03%     UNI 2307.38    -0.99%

Онемеа ли од шок пензиските фондови- акционери во „Гранит“?

Објавено во: Економија 16 Април, 2018

Во „Гранит“ имаат акции сите четири пензиски фондови. Вкупната куповна вредност на тие акции е 192 милиони денари. 

Фондовите со кои управуваат менаџерите на КБ Прво пензиско друштво и НЛБ Нов пензиски фонд заедно поседуваат 10,77 од управувачките права во  најголемата домашна градежна компанија, а меѓу нив најмногу акции има купено задолжителниот фонд на „НЛБ“ кој поседува 6,93 отсто од акциите. 

 Гранит вложи 7 милиони евра во пакет акции кои беа достапни од Комерцијална банка АД Скопје преку блок трансакција на Комерцијална банка. 

Менаџментот на „Гранит“ речиси една недела не одговара дали земале кредит да купат акции во „Комерцијална банка“ и еден месец не одговаараат зошто одлучиле да вложат 7 милиони евра пари на „Гранит“ во акции на „Комерцијална банка“

Р.Ф.

Можеби ќе ве интересира

НИКОЈ НЕ СЕ НАДЕВАШЕ: Турската криза ќе се прелее во оваа земја

НИКОЈ НЕ СЕ НАДЕВАШЕ: Турската криза ќе се прелее во оваа земја

Секое четврто дете има сопствен дигитален уред пред да тргне на училиште

Секое четврто дете има сопствен дигитален уред пред да тргне на училиште

MOСТ го искара Заев за „поткупот“

MOСТ го искара Заев за „поткупот“

Што купува Кина од Македонија, а што ние од нив

Што купува Кина од Македонија, а што ние од нив

ТЕ-ТО: Работиме законски, со стечајот не се оштетени доверители

ТЕ-ТО: Работиме законски, со стечајот не се оштетени доверители

Хаџимишев: Во скандалот со ТЕ- ТО се вмешани многу страни

Хаџимишев: Во скандалот со ТЕ- ТО се вмешани многу страни

Директорот на Топлификација: Скандал во кој се вмешани државни инстанци

Директорот на Топлификација: Скандал во кој се вмешани државни инстанци

ПОРАСНА БРУТО ПЛАТАТА: Неколку сектори ги движат напред примањата

ПОРАСНА БРУТО ПЛАТАТА: Неколку сектори ги движат напред примањата

Хаџимишев: Битар холдингс во ТЕ-ТО непазарно купил гас и продал струја за 170 милиони евра

Хаџимишев: Битар холдингс во ТЕ-ТО непазарно купил гас и продал струја за 170 милиони евра