13 Ноември, 2019
0.0293

Општина Куманово ќе се подновува со возила вредни 94 илјади евра

Објавено во: Економија 22 Октомври, 2019

Општина Куманово планира да потроши 94.000 евра за да купи службени моторни возила. Огласот е објавен, а според карактеристиките, се бара компанија од која општината со која раководи Максим Димитриевски планира да купи автомобили. 

Не се прецизира точно колку возила ќе се набават во огласот, но набавката е во множина односно стои дека ќе се набавуваат моторни возила. Преценетата вредност на договорот за набавката без ДДВ е 5 милиони и 780 илјади денари или околу 94 илјади евра.  Во огласот стои дека купувањето на стоките е со одложено плаќање. Инаку едно возило од средна класа на пазарот чини околу 20.000 евра, што значи дека ако се набавуваат такви општината ќе купи четири или пет нови возила.

Се разбира ако сакаат подобри и поскапи автомобили ќе купат или три или две.

Инаку според последните податоци кои ги објавува Министерството за финансии, а кои се однесуваат на долговите на општините и на институциите до март годинава, општина Куманово е веднаш зад топ десетте најзадолжени општини. 

Односно и припаѓа 12 место. Заклучно со третиот месец Куманово има доспеани а неплатени обврски во вредност од 84 милиони денари. Недоспеаните обврски изнесуваат 8,4 милиони денари.

А.Т.


Можеби ќе ве интересира

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Голем интерес кај бизнис заедницата од земјата и регионот за осмото издание на Самитот Македонија2025

Фактор позајми брзи кредити од најголемите друштва: ИутеКредит и СН со најниски трошоци, „Кредисимо“ не ви верува, „М Кеш” ќе ве изгори

Фактор позајми брзи кредити од најголемите друштва: ИутеКредит и СН со најниски трошоци, „Кредисимо“ не ви верува, „М Кеш” ќе ве изгори

ДОДЕКА ГРУЕВСКИ Е ОСЛОБОДЕН, сите ние кај Кинезите се задолжуваме уште 180 милиони долари за Кичево-Охрид

ДОДЕКА ГРУЕВСКИ Е ОСЛОБОДЕН, сите ние кај Кинезите се задолжуваме уште 180 милиони долари за Кичево-Охрид

Мила Царовска: Просечната пензија во 2020 ќе биде 15.500 денари

Мила Царовска: Просечната пензија во 2020 ќе биде 15.500 денари

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка во деветте месеци годинава

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка во деветте месеци годинава

Дали поради бизнисот Анѓушев навистина заминува од Владата на Заев

Дали поради бизнисот Анѓушев навистина заминува од Владата на Заев

Антикорупциска комисија ќе ја испитува државната помош за ТЕ-ТО

Антикорупциска комисија ќе ја испитува државната помош за ТЕ-ТО

Струмичките „Мастика“ и „Струмка“ носат милиони евра

Струмичките „Мастика“ и „Струмка“ носат милиони евра

МНОГУ ЖЕЛБИ И ВЕТУВАЊА ВО НОВИОТ БУЏЕТ - ќе има ли доволно пари

МНОГУ ЖЕЛБИ И ВЕТУВАЊА ВО НОВИОТ БУЏЕТ - ќе има ли доволно пари