17 Јули, 2019
0.0167

Oвие професии се најбарани во Русија

Објавено во: Финансии 15 Февруари, 2019

Во 49 региони во Русија се бараат возачи, во 38 се бараат готвачи, медицински сестри во 31 регион, продавачи во 29 и ИТ стручњаци во 27 региони. 

Се бараат и лекари, во 22 области, шивачи во 21, инженери во 19 и механичари во 18 области, исто како и заварувачи. 

На секои шест понудени работни места, во просек доаѓа по еден невработен со искуство. 

Се бараат квалификувани, но и работници со средно образование.

Овој список на професии кои се бараат во Русија го направија тим од експерти. 

Можеби ќе ве интересира

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

Ова е најскапиот град на светот за странци

Ова е најскапиот град на светот за странци

Поради високите плати ова е земја од соништата

Поради високите плати ова е земја од соништата