19 Април, 2019
0.0193

Пет совети како да се биде богат

Објавено во: Финансии 13 Декември, 2018

Богатството може да се спореди со учење на странски јазик, не може да се добие одеднаш, но мора да се работи постепено. 

Работете за себе. Да се работи за други е најсигурен, но и најдолг пат до богатење. 

Излезете од зоната на комфорот, затоа што процесот на богатење ќе значи и работа под притисок. 

Бидете внимателни со вашите работни навики. 

Користете ги туѓите пари, ако имате добра идеја земете пари од пријател или кредит од банка. 

Не се плашете од промашувања. Наместо да се плашите од  неуспех, потрудете се да учите од секое искуство. 

Можеби ќе ве интересира

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?