22 Октомври, 2019
0.0169

Порано бил бездомник, а денес „прави“ милиони

Објавено во: Финансии 26 Јули, 2019

Ерик Вајт на свои 15 години станал бездомник, а денес е сопственик на  "Zideco Construction", компанија која гради вистински мали плажи во дворовите на богатите. 

Многу млад почнал да работи за локална градежна компанија, која му помогнала да ги врати сите долгови. 

Тој бил многу амбициозен и работел во различни компании, така што научил како тие функционираат. 

Потоа почнал со свој бизнис, а секоја година „прави“ милиони. 

Една од плажите кои ги прави чини во просек по 40.000 долари и е прилагодена на потребите на купувачите. 

Но, ова не е работа која може да се заврши за еден ден. 

Вајт прави и написи за домовите кои може да бидат поплавени. 

Можеби ќе ве интересира

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода