12 Јули, 2020
0.0390

Предизборно повеќе награди за тие кои скенираат сметки: Ангеловска објави детали

Објавено во: Економија 01 Јули, 2020

Поголем број на дневни награди од 1.000 денари за сите оние кои скенираат сметки, најави министерката за финансии Нина Ангеловска. Од јули до декември ќе има поголем број помали дневни награди - наместо 10 дневни награди по 1000 денари 2.000 денари. и 3.000 денари ќе се доделуваат по 30 награди секој ден од по 1000 денари.

Месечните извлекувања од август за секое коло ќе имаат промена - ќе се доделуваат по 15 награди од по 20.000 денари наместо 100.000 денари.

Месечното извлекување за јули ќе се изврши согласно постојните правила. На 4 Јули ќе се одржи извлекувањето за 15 награди од по 100.000 денари во кое учествуваат сите скенирани фискални сметки во месеците април, мај и јуни. Главното извлекување е на 19 декември и ќе се доделат 1.000.000 денари наместо иницијално предвидените 3.000.000 денари

„Со оваа измена ќе се доделат повеќе награди на повеќе граѓани кои скенираат сметки и учествуваат во борбата против сивата економија и воедно ќе се овозможи 9.7 милиони денари од наградниот фонд да бидат донирани кон солидарниот ковид фонд за социо-економски мерки за справување со кризата. 

Купувајте македонски производи. Скенирајте, остварете поголем поврат на ДДВ. Добијте шанса за награда... и придонесете во ревитализирање на македонската економија, напиша Ангеловска


Можеби ќе ве интересира

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

НАВАЛЕТЕ НА ЗЕЛЕНА НАФТА - тие што имаат картички од лани ќе точат веќе од понеделник

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Даноците нема да се менуваат, правичен данок е можен само по долга дискусија

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

Безмалку 4 милиони евра дале Скопјани за „вечен живот“ минатата година

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

МАЛА ПОНУДА НА НАФТА: Во светот вакво нешто немало една деценија

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Ангеловска: Над 187.000 граѓани со домашните платежни картички потрошиле 10.7 милиони евра

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Здружението на земјоделството и прехранбената индустрија повикува компаниите да не бидат вклучени во предизборната реторика

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам