17 Февруари, 2020
0.0167

РАБОТНИЦИТЕ ЧЕКААТ: Ќе ја исполнат ли газдите обврската за К15

Објавено во: Економија 06 Декември, 2019

Многу работодавци веќе се подготвени или ги завршуваат последните пресметки за исплата на годишниот регрес или таканаречениот К15.

До крајот на оваа година приватниот сектор ќе добие регрес кој за оваа година ќе се движи од 9.610 денари до 14.090 денари. 

Условите за да добиете К15 се исти како и минатите години а тоа е да сте биле вработени кај еден работодавец во последните 6 месеци.

Злупотреби од страна на газдите од секогаш имало а дали ќе се обидат да ризикуваат со неисплатата или со барањето парите да се вратат назад тоа зависи од нив, но да имаат на ум дека казните за оние кои нема да дадат К15 се големи и достигнуваат до 4000 евра.

Можеби ќе ве интересира

ЈАВЕН ПРЕВОЗ ВО ЕВРОПСКИ ГРАД: Moжете да се возите за само едно евро дневно

ЈАВЕН ПРЕВОЗ ВО ЕВРОПСКИ ГРАД: Moжете да се возите за само едно евро дневно

ПО НЕКОЛКУ НЕДЕЛЕН ПАД: Горивата од полноќ со повисоки цени

ПО НЕКОЛКУ НЕДЕЛЕН ПАД: Горивата од полноќ со повисоки цени

ЈСП конечно го пушти во продажба хартиениот билет за едно возење

ЈСП конечно го пушти во продажба хартиениот билет за едно возење

„Се за вашиот дом!“: Кои се трите компании што прават милиони од малопродажба?

„Се за вашиот дом!“: Кои се трите компании што прават милиони од малопродажба?

СЕ ПОВЕЌЕ СКЕНИРАНИ СМЕТКИ: Исплата во тек, 9,1 милиони денари доделени како награди преку МојДДВ

СЕ ПОВЕЌЕ СКЕНИРАНИ СМЕТКИ: Исплата во тек, 9,1 милиони денари доделени како награди преку МојДДВ

„Се за вашиот дом!“ Кои се махерите што вртат милиони евра?

„Се за вашиот дом!“ Кои се махерите што вртат милиони евра?

Скандалозно незаконско трошење: Државна институција плаќала аванси за проекти кои никаде ги нема

Скандалозно незаконско трошење: Државна институција плаќала аванси за проекти кои никаде ги нема

Зошто стагнира германската економија?

Зошто стагнира германската економија?

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси