21 Мај, 2019
0.0194

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

Објавено во: Балкан 21 Април, 2019

За изградба и реконструкција на нови гранични премини во Србија се потребни над 19,3 милиони евра.

Целта на оваа инвестиција е да се надмине проблемот со долгото задржување на границите, посебно на тешко товарните возила кога ја напуштат Србија или пак за нивниот влез во некоја од Европските земји, пренесуваат српските портали.

Сликите од километарските колони од терен често создаваат впечаток дека српските царинарници не работат доволно брзо, што, не е точно, вели Веселин Милошевиќ, заменик-директор на Царинската управа на Србија.


Можеби ќе ве интересира

Два силни земјотреси на Балканот

Два силни земјотреси на Балканот

Опасен криминалец се крие во соседството

Опасен криминалец се крие во соседството

За 16 месеци исчезнале над 400 деца

За 16 месеци исчезнале над 400 деца

Ако планирате да летувате во Хрватска: Еве колку пари да си подготвите за лежалки, кафе, пица ...

Ако планирате да летувате во Хрватска: Еве колку пари да си подготвите за лежалки, кафе, пица ...

ЗЕМЈИ СО НАЈВИСОКИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ: Во топ 10 се и соседите

ЗЕМЈИ СО НАЈВИСОКИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ: Во топ 10 се и соседите

Во соседна земја регистрирани 15.000 молњи за една ноќ

Во соседна земја регистрирани 15.000 молњи за една ноќ

(ФОТО) СРБИЈА НА УДАР НА СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ: Погодена од град голем колку ореви

(ФОТО) СРБИЈА НА УДАР НА СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ: Погодена од град голем колку ореви

На кој начин Косово ја спасува албанската економија?

На кој начин Косово ја спасува албанската економија?

Хрватска бара сезонски работници

Хрватска бара сезонски работници