14 Декември, 2019
0.0175

СПАС ВО ПОСЛЕДЕН ЧАС: Германија избегна рецесија

Објавено во: Економија 14 Ноември, 2019

Германија успеа да избегне рецесија затоа што во третиот квартал растот на БДП бил 0.1 отсто. 

На годишно ниво, во тромесечјето од јули до септември има раст од половина процент. Податоците ги објави германскиот Завод за статистика. 

Германскиот министер за економија, Питер Алтмајер вели дека опоравувањето на економијата е слабо. 

Ресецијата е дефинирана како пад во два квартала последователно во однос на минатогодишните резултати. 

Можеби ќе ве интересира

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга

Нина Ангеловска: Првото извлекување на наградите на 4 јануари

Нина Ангеловска: Првото извлекување на наградите на 4 јануари

Денеска последен ден за исплата на МојДДВ

Денеска последен ден за исплата на МојДДВ