17 Август, 2019
0.0232

СТРАНЦИТЕ СЕ ДОБРЕДОЈДЕНИ: Ќе имаат исти плати како и домашните работници

Објавено во: Финансии 30 Мај, 2019

Србите се добредојдени во Словачка и ќе имаат исти плати како и домашните работници. 

Донесен е закон кој ги изедначува работниците. 

Евидентирани се проблеми кои претходно постоеле, но не од српски или словачки агенции, туку од агенции од трети земји. 

Властите ги повикаа работниците работа да бараат директно кај газдите, а не преку агенции. 

Пред два дена ратификуван е договор во Словенија, со што српските работници и таму ќе можат полесно да се вработуваат. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

Микро-должници: Нов феномен во Грција

Микро-должници: Нов феномен во Грција

Се вивнаа до небото цените на златото и среброто

Се вивнаа до небото цените на златото и среброто