23 Септември, 2020
0.0283

Ученици од Неготино имаа он лајн час со Бил Гејтс: Интервју со наставничката Димова

Објавено во: Македонија 16 Септември, 2020

Таа е позитивен пример за наставничка. И во вакви услови успеа да примени најуспешен модел за учење. Наставничката по информатика во основното училиште „Страшо Пинџур“, Неготино - Георгина Димова.

Таа привлече особено внимание со тоа што им овозможи на нејзините ученици да бидат дел од онлајн час на кој гостуваше американскиот бизнис магнат - инвеститор, филантропист, а најдобро познат како ко-основач на „Microsoft Corporation“, Бил Гејтс.

Но, таа вели дека запознавањето со Бил Гејтс не е најголемото достигнување во овој вид на настава, за неа многу побитен е моментот каде учениците се запознаваат со начинот на глобално учење преку поврзување.

Во интервју за Женски магазин, наставничката Димова раскажува како нејзините ученици ги подготвува уште од основно училиште токму на глобалното учење преку поврзување со нивни врсници од цел свет.

Интервјуто на Женски магазин овде


Можеби ќе ве интересира

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Имаме „увезени“ случаи на коронавирус од Албанија, можни се рестрикции

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Имаме „увезени“ случаи на коронавирус од Албанија, можни се рестрикции

Театрите, кината, операта и балетот ќе работат според Протоколот за организирање настани

Театрите, кината, операта и балетот ќе работат според Протоколот за организирање настани

На 884 студенти и 347 ученици ќе им се исплаќа месечна сума за трошоците за приватно сместување или превоз

На 884 студенти и 347 ученици ќе им се исплаќа месечна сума за трошоците за приватно сместување или превоз

Koроната се појави и во тетовската градинка

Koроната се појави и во тетовската градинка

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Топалов за Македонците: Не знам дали ни се браќа, тие ни се веќе братучеди

Топалов за Македонците: Не знам дали ни се браќа, тие ни се веќе братучеди

Никола Димитров: Овие денови ќе пристигнат 40 милиони евра грант

Никола Димитров: Овие денови ќе пристигнат 40 милиони евра грант

ЗА КРАЖБАТА НА МРТОВЕЦОТ ВО СТРУМИЦА: Jавното обвинителство засега го утврди идентитетот на три лица

ЗА КРАЖБАТА НА МРТОВЕЦОТ ВО СТРУМИЦА: Jавното обвинителство засега го утврди идентитетот на три лица

Диме Велковски се враќа во Собранието - ќе биде пратеник и следните четири години

Диме Велковски се враќа во Собранието - ќе биде пратеник и следните четири години