18 Јуни, 2019
0.0229

УЈП продава мерцедеси за 1.500 евра

Објавено во: Економија 10 Јануари, 2019

Управата за јавни приходи објави оглас за јавна аукција на движни и недвижни ствари запленети од даночните обврзници.

На аукцијата се продаваат мерцедеси, фиати, алфа ромео, како и КИА и цитроен по почетна цена од 1.000 до 1.500 евра. На продажба се и уметнички слики, компјутери, телевизори уметнички слики, солариуми...

На електронската јавна аукција може да учествуваат само оние лица кои успешно се регистрирале и претходно уплатиле депозит во висина од 10 отсто од утврдената вредност на движните или недвижните ствари, најдоцна до 16.01.2019 година (среда), на трезорска сметка на Министерство на финансии.

Учесникот кој дал најповолна понуда за движна ствар е должен веднаш да ја уплати разликата од купопродажната цена, а најповолниот купувач на недвижната ствар, во рок од 8 (осум) дена од денот на заклучување на електронската јавна аукција. Во спротивно, продажбата со решение се огласува за неважечка, а купувачот го губи правото на враќање на депонираниот депозит. Стварите се продаваат по системот видено-купено, дополнително рекламации не се примаат. На понудувачите чија понуда не е прифатена депозитот им се враќа по заклучувањето на јавната аукција.

Повеќе информации на следниов линк.


Можеби ќе ве интересира

Во следните неколку дена горива ќе се точат по овие цени

Во следните неколку дена горива ќе се точат по овие цени

МЗШВ: Праските во Росоман се откупуваат, се надмина проблемот со Русија

МЗШВ: Праските во Росоман се откупуваат, се надмина проблемот со Русија

ВРАЌАЊЕ ОД ОТПИШАНИТЕ: Биткоинот го урна овогодишниот рекорд

ВРАЌАЊЕ ОД ОТПИШАНИТЕ: Биткоинот го урна овогодишниот рекорд

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

Со буџет од дваесет милиони денари Владата ќе праќа работници со ниски примања на одмор

УТРИНСКИ ФОКУС: Кому дивидендата му донесе повеќе од 100.000 евра-„се тресат“ осум министерски фотелји

УТРИНСКИ ФОКУС: Кому дивидендата му донесе повеќе од 100.000 евра-„се тресат“ осум министерски фотелји

Кои се акционерите што лани земаа најмногу пари од дивиденда?

Кои се акционерите што лани земаа најмногу пари од дивиденда?

Познато колку Апостолска, Шапуриќ, Даути и другите ги „помогнале“ Кромберг и Шуберт, Гентерм, Леар, Ендава....

Познато колку Апостолска, Шапуриќ, Даути и другите ги „помогнале“ Кромберг и Шуберт, Гентерм, Леар, Ендава....

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Еврото падна, но доларот е отпорен на трговската војна

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија

Ако се селите во Германија, една работа за вас може да биде невозможна мисија