27 Јануари, 2020
0.0171

Ваков раст на платите немале 11 години

Објавено во: Економија 13 Август, 2019

Вкупниот раст на платите со бонусите изнесувал 3.7% заклучно со јуни за период од три месеци во Британија. 

Овој раст е во однос на истиот период лани. Тоа е најголем скок на платите од 2008 година. 

Британскиот пазар на труд е единствена светла точка во економијата по гласањето за Брегзит во 2016 година. 

Економистите велат дека работодавците почесто се решаваат да вработат нови луѓе, па потоа да ги отпуштат, отколку да направат долгорочни инвестиции. 

Можеби ќе ве интересира

СЕ ГУБИ ЛИ ДОВЕРБАТА: Зошто богаташите ги повлекуваат парите од швајцарските банки?

СЕ ГУБИ ЛИ ДОВЕРБАТА: Зошто богаташите ги повлекуваат парите од швајцарските банки?

Државата ќе го сервисира долгот со издавање државни хартии од вредност на домашниот пазар

Државата ќе го сервисира долгот со издавање државни хартии од вредност на домашниот пазар

Предизборни вработувања под државна капа или реална потреба

Предизборни вработувања под државна капа или реална потреба

Кои приватни универзитети прават најмногу пари?

Кои приватни универзитети прават најмногу пари?

Колку заработуваат приватните универзитети?

Колку заработуваат приватните универзитети?

Колкави долгови стасуваат за наплата: Државата ќе позајмува дома на подолг рок

Колкави долгови стасуваат за наплата: Државата ќе позајмува дома на подолг рок

Ексклузивна репортажа од Давос за Фактор: Како земјите го користат Давос за да привлечат странски инвеститори?

Ексклузивна репортажа од Давос за Фактор: Како земјите го користат Давос за да привлечат странски инвеститори?

Дури 37 отсто македонски семејства не можат да си ги платат сметките

Дури 37 отсто македонски семејства не можат да си ги платат сметките

Скоро половина милион Германци ќе останат без работа

Скоро половина милион Германци ќе останат без работа