18 Мај, 2021
0.0201

Валалница во Србија им дава бонус на работниците ако се вакцинираат

Објавено во: Економија 14 Април, 2021

Секој вакциниран работник на валалницата за бакар од Севојно, според одлуката на раководството на оваа фабрика (што е сопственост на „Ист Поинт металс“), ќе биде награден со 10.000 динари, односно 85 евра. Според Наташа Панчиќ, директор за човечки ресурси и корпоративни работи во валалницата за бакар, раководството смета дека оваа финансиска стимулација е вистинскиот начин за подигнување на свеста кај сите вработени за здравствената заштита и спречување на ширење на вируси во животната средина.

- Во текот на минатиот месец имавме голем број вработени кои отсуствуваа поради болест и изолација, што делумно го загрози нашиот бизнис. Но, вакцината не е услов за останување, ниту услов за работа. Тоа е дел од нашата грижа за вработените, бидејќи покрај оваа акција, имавме и други слични. Некои се присутни со години, како што е организирање систематски прегледи за сите вработени, а вакцинацијата против грип трае три години, бидејќи ние купуваме вакцини за сите оние кои волонтираат. Отворивме и брза помош околу фабриката - рече Наташа Панчиќ.

Од валалницата за бакар, во која има околу 1.000 вработени, се додава дека стимулација од 10.000 динари се дава не само на оние кои примиле вакцина во фабричката клиника или други здравствени установи, туку и на оние кои имаат здравствен проблем што ги спречува да се вакцинираат.


Можеби ќе ве интересира

ССМ бара задолжително платено отсуство за работниците на денот на вакцинацијата

ССМ бара задолжително платено отсуство за работниците на денот на вакцинацијата

Анѓушев демантира дека е поврзан со увоз или користење на токсични масла

Анѓушев демантира дека е поврзан со увоз или користење на токсични масла

Ќе се направи супер анализа за македонското брашно кое е вратено од Косово

Ќе се направи супер анализа за македонското брашно кое е вратено од Косово

Промени во врвот на Европа: Кој седи во директорските фотелји на фабриката за чоколади и вафли

Промени во врвот на Европа: Кој седи во директорските фотелји на фабриката за чоколади и вафли

Бектеши вели дека инспекторатот предводен од Стојко Пауновски не го контролирал независно квалитетот на горивото

Бектеши вели дека инспекторатот предводен од Стојко Пауновски не го контролирал независно квалитетот на горивото

ОД ПРВИОТ ПОВИК ВЛАДАТА НЕ ОДБРА НИ ЕДЕН, А РАСПИША НОВ ОГЛАС ЗА СТРАТЕШКИ ПРОЕКТИ - кој ќе вложи 100 или 150 милиони евра во земјава и во што

ОД ПРВИОТ ПОВИК ВЛАДАТА НЕ ОДБРА НИ ЕДЕН, А РАСПИША НОВ ОГЛАС ЗА СТРАТЕШКИ ПРОЕКТИ - кој ќе вложи 100 или 150 милиони евра во земјава и во што

Следните денови точиме горива по овие цени

Следните денови точиме горива по овие цени

Лани 10 милиони евра повеќе потрошени за лекови во болниците и поликлиниките

Лани 10 милиони евра повеќе потрошени за лекови во болниците и поликлиниките

Бизнисот со самопослуги во корона криза порасна до 170 милиони евра! Кои се најголемите ланци супермаркети?

Бизнисот со самопослуги во корона криза порасна до 170 милиони евра! Кои се најголемите ланци супермаркети?