06 Јуни, 2020
0.0202

Вработените во Државниот завод за ревизија под блокада, испратија писмо во јавноста

Објавено во: Економија 23 Октомври, 2019

Државниот завод за ревизија е под блокада на своето работење бидејќи две години нема директор, а нема ниту заменик-директор, додека пратениците во Собранието играат политички игри кој да ја раководи оваа институција.

Тоа ги натера вработените преку писмо во јавноста да укажат дека континуирано одлагање на избор на главен ревизор институцијата се соочува да биде комплетно блокирана на неопределено време, што ќе доведе до немање контрола врз трошењето на јавните пари.

Во апелот до политичарите тврдат  дека заводот веќе не може да влезе во ниедна државна институција за да изврши надзор во нејзиното финансиско работење, а и самите вработени би останеле без плата и социјално и здравствено осигурување.  

“Извесно е дека ќе се организираат предвремени парламентарни избори, за што согласно Изборното законодавство, ДЗР има важна улога во реализирање на истите, а нема да биде во можност да ги исполни.“  пишува  меѓудругото во писмото, на кое стои потпис од 66 вработени.Можеби ќе ве интересира

ОД КУМАНОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА, ОД ДЕБАР ДО БЕРОВО: Ширум Македонија скокна бројот на невработени

ОД КУМАНОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА, ОД ДЕБАР ДО БЕРОВО: Ширум Македонија скокна бројот на невработени

Загрозени 40.000 работни места во Македонија

Загрозени 40.000 работни места во Македонија

НАЈСЛАБ РАСТ ОД 2009: Aвстралија влезе во рецесија

НАЈСЛАБ РАСТ ОД 2009: Aвстралија влезе во рецесија

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа