06 Април, 2020
0.0272

ЗА КОЈА СУМА: Охридска банка отиде „под капа“ на Шпаркасе

Објавено во: Економија 09 Ноември, 2019

За 48 милиони евра австриски газда ги спои Охридска банка и Шпаркасе.

Официјалната објава од банката ја соопштија вчера при што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ стануваат сопственик на  91,57 отсто од акциите.

Овој моќен банкарски бренд на пазарот станува четврта најголема банкарска групација во земјава а пазарното учество е околу 14 отсто.

За годинава оваа банкарска трансакција е и најголема бизнис инвестиција а вкупниот број на клиенти кои двете банки ќе ги опслужуваат во државата е над 130 000.

Сите детали од спојувањето на двете банки читајте ги овде.

Можеби ќе ве интересира

Нов ценовник на бензините: Никогаш не биле поевтини

Нов ценовник на бензините: Никогаш не биле поевтини

Кои банки се први на браникот од „Короната“?

Кои банки се први на браникот од „Короната“?

АЕК ќе ја троши милионската заштеда за да помогне во кризата

АЕК ќе ја троши милионската заштеда за да помогне во кризата

Детектор анкета: Над 20% од вработените граѓани останале без своето работно место поради корона кризата

Детектор анкета: Над 20% од вработените граѓани останале без своето работно место поради корона кризата

АРНАЛ: ЗА НАМАЛЕНИ ЕМИСИИ, ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА И ПОДОБРИ ГРАДБИ ТРЕБА ДА СЕ ПРИМЕНИ БИМ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

АРНАЛ: ЗА НАМАЛЕНИ ЕМИСИИ, ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА И ПОДОБРИ ГРАДБИ ТРЕБА ДА СЕ ПРИМЕНИ БИМ ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО

Премиер лигата предупредува: Намалените плати на фудбалерите ќе имаат импакт на здравствениот систем

Премиер лигата предупредува: Намалените плати на фудбалерите ќе имаат импакт на здравствениот систем

Трипуновски: Загрозена егзистенцијата на тутунопроизводителите

Трипуновски: Загрозена егзистенцијата на тутунопроизводителите

ВЕТУВАЊЕ ОД ОРБАН: Унгарците нема да останат без работа

ВЕТУВАЊЕ ОД ОРБАН: Унгарците нема да останат без работа

Бислимовски: Администрацијата да си ги плаќа режиските сметки навреме

Бислимовски: Администрацијата да си ги плаќа режиските сметки навреме