24 Април, 2019
0.0258

ЗЕМЈА ОД ЕКС ЈУГОСЛАВИЈА: Имаат плата од 1.000 евра, а ќе вработат 5.000 луѓе

Објавено во: Економија 15 Јануари, 2019

Една од земјите од екс Југославија има просечна нето плата над 1.000 евра, и постојано е во потрага по работници. 

Поради економска развиеност, географска близина, оваа земја е привлечна за живот за другите земји од регионот. 

Словенечките работодавци најавија дека оваа година можат да вработат 5.000 нови работници. 

Тие одржуваат саеми за вработување во БиХ, со цел регрутирање на работници. 

Можеби ќе ве интересира

Царинска политика по мерка на бизнисот

Царинска политика по мерка на бизнисот

Eве каде може да ги проверите годишните даночни пријави

Eве каде може да ги проверите годишните даночни пријави

Како им одеше бизнисот лани на компаниите за осигурување „Сава“ и „Еуроинс осигурување“ ?

Како им одеше бизнисот лани на компаниите за осигурување „Сава“ и „Еуроинс осигурување“ ?

Колку Мермерен комбинат ги плаќа менаџерите кои направија 22 милиони евра профит?

Колку Мермерен комбинат ги плаќа менаџерите кои направија 22 милиони евра профит?

Павле Гацов ги пофали новите даночни пријави

Павле Гацов ги пофали новите даночни пријави

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

НЕ ДАВААТ НИ ДОЛАР: Големи компании избегнале плаќање данок

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

Држ - не дај со новата методологија за цената на бензините: Зошто државата чекаше фотофиниш?

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

КИФ: Повеќегодишен план за регионална економска соработка

Ниските температури ги оставија радијаторите топли

Ниските температури ги оставија радијаторите топли