26 Септември, 2021
0.0205

Трговскиот синџир ја збогати својата мрежа со две продавници

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

Објавено во: Мои пари 24 Јули, 2021

Жито Маркети, еден од најголемите малопродажни национални ланци, за само неколку денови се збогати за две нови продавници во своето потфолио, во Велес и во Гостивар.

Денес, во населбата Превалец во Велес беше отворен новиот маркет, со што Жито Маркети станаа подостапни за жителите од овој дел од градот.

Новотоворениот маркет во велешката населба Превалец е со површина од  160 м2, со две наплатни каси и овозможи десетина нови вработувања. Предноста на овој маркет е што во себе вклучува и пиљара Friutland, со што потошувачите секојдневно ќе имаат на избор свежо овошје и зеленчук.

“Ова е уште еден чекор што ја следи развојната политика на Жито Маркети. Секаде каде што ќе се укаже можност, ние ќе се обидеме да дојдеме сè поблиску до нашите потрошувачи, без оглед дали станува збор за Велес, за Скопје, за Гостивар или за некој друг град во државата. Наша главна цел е да им се ставиме на располагање на нашите ценети клиенти што е можно поблиску до нивниот дом, нивното маало. Нивната доверба, пак, ја оправдуваме преку професионалната услуга, популарната ценовна политика и широкиот асортиман на производи”, изјави Стојанче Тодороски, Административно – технички директор на Жито Маркети.

Неколку денови претходно, во Гостивар беше пуштен со работа новореновираниот маркет  што на гостиварчани им донесе збогатена понуда за избор на стока за широка потрошувачка за цени што го почитуваат домашниот буџет. Маркетот што е лоциран на улицата Беличица, број 15, во близина на Градскиот пазар во Гостивар, е со површина од 360 м2 и има две наплатни каси, со петнаесетина нововработени. Новиот маркет е отворен седум дена во неделата, со работно време од 07,00 до 21,30 часот од понеделник до сабота, а во недела и празници од 08,00 часот до 16,00 часот.

Можеби ќе ве интересира

НИКОБ ЛАБ со нова мобилна локација – Бибај Групација

НИКОБ ЛАБ со нова мобилна локација – Бибај Групација

Започнува соработката со германскиот консултант ДЕКОН за подобрување на оперативните и финансиските перформанси на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Започнува соработката со германскиот консултант ДЕКОН за подобрување на оперативните и финансиските перформанси на ЈП Водовод и канализација - Скопје

Кога мислиш дека не можеш сам, тимски можеш секако - Штафетен маратон – ЕУ за спорт

Кога мислиш дека не можеш сам, тимски можеш секако - Штафетен маратон – ЕУ за спорт

Два МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТА – преку три милиони денари!

Два МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТА – преку три милиони денари!

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

Спој на уметност и технологија: Уживајте во портретот на „Мона Лиза“ на паметниот телевизор Samsung The Frame

Спој на уметност и технологија: Уживајте во портретот на „Мона Лиза“ на паметниот телевизор Samsung The Frame

ИТ компанијата „Скеил Фокус“ ја прошири својата канцеларија и во Битола

ИТ компанијата „Скеил Фокус“ ја прошири својата канцеларија и во Битола

Наскоро: GoGlobal - Виртуелни сесии за маркетинг стратегии наменети за перформанс огласувачи

Наскоро: GoGlobal - Виртуелни сесии за маркетинг стратегии наменети за перформанс огласувачи

Винарија Камник со 4 златни медали на Меѓународниот вински предизвик, AWC Виена 2021

Винарија Камник со 4 златни медали на Меѓународниот вински предизвик, AWC Виена 2021