20 Септември, 2020
0.0356

Генерали Инвестментс се придружува на Инвеститорскиот ден

Објавено во: Финансии 15 Септември, 2020

Генерали Инвестментс АД Скопје, се придружува на Инвеститорскиот ден инициран од страна на Македонската Берза АД Скопје на кој се приклучија Централниот регистар, Комисија за хартии од вредност , ЦДХВ и осумте членки на Берзата. Од компанијата информираат дека им овозможуваат на клиентите да вложуваат во отворените инвестициски фондови кои ги управува Друштвото без влезни провизии.

Компанијата ги поканува сите заинтересирани нови и постојани вложувачи да се информираат за производите и да ја искористат оваа можност. Ова е доволен предизвик и предуслов за оние кои биле во двоумење да започнат со инвестирање.

Генерали Инвестментс е основана во 2008 година под името КД Фондови. Нејзиниот основен бизнис е управување со средства, односно остварување финансиски приноси во зависност од структурата на управуваните портфолија. Управува со 4 инвестициски фондови со 34 милиони евра со приближно 2.000 клиенти. Во февруари 2019 година, Друштвото КД Фондови се приклучи кон Групацијата Generali. Generali е една од најголемите глобални осигурителни компании и давател на услуги за управување со средства. На глобално ниво управува со 630 милијарди евра глобално и 23 милијарди евра во земјите на Централна и Југоисточна Европа поради што е една од најголемите компании за управување со средства во овој регион.


Можеби ќе ве интересира

НАРОДНА БАНКА ОПШИРНО ЗОШТО МОРАЛА ДА ЈА ЗАТВОРИ ЕУРОСТАНДАРД - ниту сопственикот ниту инвеститорот не го обезбедија потребниот капитал

НАРОДНА БАНКА ОПШИРНО ЗОШТО МОРАЛА ДА ЈА ЗАТВОРИ ЕУРОСТАНДАРД - ниту сопственикот ниту инвеститорот не го обезбедија потребниот капитал

Бараат закон за обештетување - оштетените од Еуростандард имале средби со сите политички партии

Бараат закон за обештетување - оштетените од Еуростандард имале средби со сите политички партии

ВОДОВОД И ЕВН СИ ГИ БАРААТ СВОИТЕ ПАРИ ОД ЕУРОСТАНДАРД - формиран Одборот на доверители на банката во стечај

ВОДОВОД И ЕВН СИ ГИ БАРААТ СВОИТЕ ПАРИ ОД ЕУРОСТАНДАРД - формиран Одборот на доверители на банката во стечај

Осум милиони евра од НЛБ Банка и ЕБОР за нови кредити за граѓаните и фирмите

Осум милиони евра од НЛБ Банка и ЕБОР за нови кредити за граѓаните и фирмите

Генерали инвестмент: Цените на акциите пораснаа, можна брза и длабока корекција

Генерали инвестмент: Цените на акциите пораснаа, можна брза и длабока корекција

ПРЕКУ БАНКИТЕ ЌЕ СЕ ИСПЛАТАТ 70 МИЛИОНИ ЕВРА - од денеска стартува обесштетувањето на Еуростандард

ПРЕКУ БАНКИТЕ ЌЕ СЕ ИСПЛАТАТ 70 МИЛИОНИ ЕВРА - од денеска стартува обесштетувањето на Еуростандард

ОД УТРЕ БАНКИТЕ ПАК ПОЛНИ: Почнува обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка

ОД УТРЕ БАНКИТЕ ПАК ПОЛНИ: Почнува обесштетувањето на штедачите од Еуростандард банка

БАНКАРИТЕ ПОРАЧУВААТ - сите што имаат потреба од ново одложување на кредитните рати, да се јават кај својата банка

БАНКАРИТЕ ПОРАЧУВААТ - сите што имаат потреба од ново одложување на кредитните рати, да се јават кај својата банка

БЕСИМИ ГО ЗАБРЗУВА ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА КРЕДИТОТ ОД 90 МИЛИОНИ ЕВРА - од состанокот со новиот директор во Светска банка

БЕСИМИ ГО ЗАБРЗУВА ПОВЛЕКУВАЊЕТО НА КРЕДИТОТ ОД 90 МИЛИОНИ ЕВРА - од состанокот со новиот директор во Светска банка