24 Октомври, 2020
0.0218

А1 Македонија: Зачуваниот мобилен интернет може да го размените за друга услуга

Објавено во: Економија 18 Септември, 2020

Потребата постојано да сме поврзани и навремено да ги добиваме сите информации за кои сме заинтересирани го покачија прагот за потребата на мобилен интернет за сите корисници. Возраста или професијата веќе не прават голема разлика бидејќи секојдневието се одвива онлајн. Оттука и актуелните понуди на телекомуникацискиот пазар кои вклучуваат се повеќе мобилен интернет. Но што со гигабајтите кои остануваат неискористени?


А1 Македонија ја надгради функционалноста на A1Net Sef со воведување уште еден новитет, единствен на европскиот пазар, со кој корисниците на мобилни услуги добиваат можност не само да го зачуваат интернетот и да го одложат неговото користење туку неискористените GB да ги заменат за друга услуга како интернет во странство или меѓународни разговори.. 

Со оваа најнова опција за размена, корисниците кои патуваат во странство или имаат потреба од меѓународни повици можат едноставно преку мобилната апликација Мојот А1 да активираат дополнителен пакет по свој избор.

Имено, во рамки на одредени тарифни модели од A1 Neo/Neo SIM портфолиото (M+/L/XL) како и A1 Neon+/Neon+ SIM корисниците кои имаат сочувано доволно мобилен интернет во А1 Net Sef ќе можат доколку сакаат да ги заменат сочуваните GB за дополнителни бенефити: интернет во странство или меѓународни разговори. .

Пакети (бенефити) достапни преку Опцијата за размена:

Се што треба да направи корисникот е едноставно да пристапи преку апликацијата  Мојот А1 каде се прикажани сите пакети кои се достапни за активација и да ги активира во зависност од својот сочуван мобилен интернет во А1 Net Sef, преку достапното копче “Размени”. Може да бидат разменети повеќе пакети во еден месец (во зависност од сочуваните GB).


Можеби ќе ве интересира

Кавадарци се задолжува кај домашна деловна банка за изградба на градскиот пазар

Кавадарци се задолжува кај домашна деловна банка за изградба на градскиот пазар

Владата прифаќа да им плати три кирии на ноќните клубови

Владата прифаќа да им плати три кирии на ноќните клубови

(ФОТО) Ресторанот „Аурора“ на Козјак започна со работа

(ФОТО) Ресторанот „Аурора“ на Козјак започна со работа

Муареми: Финансиската полиција го истражува пропаѓањето на Еуростандард банка

Муареми: Финансиската полиција го истражува пропаѓањето на Еуростандард банка

Николоски: Собранието нема да стаса, нема да има субвенции на плати за октомври

Николоски: Собранието нема да стаса, нема да има субвенции на плати за октомври

Ковачевски: Мерките за граѓаните и стопанството не се задоцнети

Ковачевски: Мерките за граѓаните и стопанството не се задоцнети

Детали: Кога се аплицира и кој ќе добива субвенции за плати

Детали: Кога се аплицира и кој ќе добива субвенции за плати

Нова владина одлука: Електронски наместо хартиени фактури

Нова владина одлука: Електронски наместо хартиени фактури

Се намалува ДДВ за храна и пијалоци во ресторани и сендвичарници

Се намалува ДДВ за храна и пијалоци во ресторани и сендвичарници