09 Август, 2022
0.0216

BtoBet стана дел од глобалниот iGaming гигант NeoGames

Објавено во: Мои пари 30 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

Домашната ИТ компанија BtoBet стана дел од глобалниот гигант за софтверски решенија и услуги за електронска лотарија, NeoGames. По прифаќањето на понудата за аквизиција од страна на Aspire Global, од која BtoBet е дел, NeoGames стана сопственик на групацијата и нејзините подружници, реализирајќи стратешка одлука која ќе обезбеди неспоредлива понуда во однос на конкурентите, покривајќи го во целост “iGaming” синџирот на вредности.

Интеграцијата на платформата за спортско обложување на BtoBet базирана на напредна технологија со врвните технолошки решенија на NeoGames, Aspire Global и PariPlay, ќе генерира долгорочна вредност за акционерите преку капитализирање на клучните предности на компаниите, притоа отворајќи можности во постоечките, но и позиционирање на нови пазари.

„Ова се навистина возбудливи времиња за BtoBet. Изградивме и успешно одржуваме позиција на водечки снабдувач на софтверски решенија за спортско обложување, како во однос на еволуцијата на производите, така и во однос на географската експанзија. Аквизицијата на нашата групација Aspire Global од бизнис гигант каков што е NeoGames е потврда за стратешко, но и културолошко вклопување на две компании кои бележат значителни успеси на светскиот пазар. Меѓудругото, оваа бизнис одлука е и потврда дека BtoBet како компанија дополнително се зајакнува и продолжува да расте на глобално, но и на локално ниво. Со ова се отвораат и големи можности за нашите постојни и потенцијални вработени кои имаат шанса да се надградуваат и да работат со повеќе од 1000 професионалци, во вкупно 10 канцеларии ширум светот“, вели оперативниот извршен директор на BtoBet, Дима Ридерман, според кој и покрај аквизицијата на Aspire Global од страна на NeoGames, можностите за соработка во рамки на самата групација сè уште не се целосно максимизирани и постои голем број полиња за раст и постигнување значителни резултати во иднина.

Трансакцијата вредна над 400 милиони долари ќе создаде водечки глобален провајдер на интерактивна содржина, комерцијална технологија и операции за игри, допирајќи до потенцијален вкупен адресибилен пазар од 74 милијарди долари.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

За да направите филмски хит од секојдневието - истражете го новиот vivo X80Pro и искористете го периодот за претпорачка

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Премиер лига ексклузивно на Арена спорт каналите, Кристал Палас и Арсенал за почеток на новата сезона

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Поврзувањето и соработката го отвораат патот кон подобро разбирање на себеси со иновациите на Samsung Wellness

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Петта година по ред се дружиме на официјалниот избор „Мажи на годината“

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Првиот говорник на TEDx од Балканот промовиран пред глобална публика од 35 милиони луѓе е од Македонија

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Лојалната програма на Credissimo заштедува пари

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Намалување на штети: Значењето на овој проект и кои се неговите придобивки?

Детското штедење Халки доби свое лого

Детското штедење Халки доби свое лого

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови

ЕуроникелИндустри единствен во земјава и во регионов со ИСО сертификат за измерена емисија на стакленички гасови