25 Септември, 2020
0.0412

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Објавено во: Стил 04 Јуни, 2020

Уште не е разденето, а веќе го пијам првото кафе. Кафето веќе многу одамна ми е неговото Величество кафе. Тоа е љубов за сите времиња. Особено сега, кога влегувам во години, кога секоја количина на страст кон сите емотивни, социјални, страствени пороци треба да се претвори, од „баш ми е гајле” во „биди умерен во сѐ”. Па ќе ти речат намали малку. Oд 5 кафиња сведи ги на три, па на две, па на едно кафе во денот. Ако треба да е едно, нема сомнеж дека тоа ќе биде првото кафе. Никогаш не би ја изневерила таа љубов. А исто така немам сомнеж дека другите две нема да ги пријавам никому, па ни себеси. Кришум ќе ги пијам. Кришум и од себе и од другите. И тие ќе влезат под ставката „нек иде живот”. И така за сѐ. За многу други кришум работи. Оти која мерка е мерка? Онаа кога ти е убаво, или онаа кога мораш да се откажеш од убавото, за подоцна да ти биде убаво!? Не знам ни дали ќе ми биде, ни како ќе ми биде, ниту знам што и кога е тоа подоцна. Утре ли е, догодина ли е, или на 80 години. 

Колумна на Тања трајковска на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

Данко и Tихана Димитровски: Отидовме на одмор на Малдиви, принудно останавме 70 дена поради короната, се вративме со бебе

Данко и Tихана Димитровски: Отидовме на одмор на Малдиви, принудно останавме 70 дена поради короната, се вративме со бебе

ФОТО: Дора Бакојани во патики, Заев доследен на сината вратоврска

ФОТО: Дора Бакојани во патики, Заев доследен на сината вратоврска