25 Март, 2019
0.0184

Дали би живееле во ваква куќа која чини помалку од 4.000 долари?

Објавено во: Стил 07 Ноември, 2018

Популарни во градежништвото се куќите кои можат да се испечатат со помош на 3D принтер. 

Има модели од вакви куќи кои можат да се направат за 24 часа и кои чинат помалку од 4.000 долари.

На почетокот на оваа година, компанијата „Branch Technology“ го развила прототипот на изработка на 3D куќи, со големина од 93 метри квадратни, кои чинат 300.000 долари. 

Но, во март годинава, компанијата „New Story“ која дизајнирала 3D принтери, ја претставила својата „прва 3D печатена куќа во Америка“, со големина од 35 квадратни метри, која чини околу 10.000 долари, а за изградба, потребни биле 48 часа.

3D принтерот „Vulcan“ работел со 25% брзина, поради што во компанијата верувале дека можат да направат куќа со големина од 37 до 74 метри квадратни, за 24 часа, која би чинела 4.000 долари или помалку. 

Можеби ќе ве интересира

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Другите не им се извор на среќа: Зошто интелигентните луѓе немаат многу пријатели

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Саша Ковачевиќ: Ќерката на девојка ми ја сакам како да е моја

Don’t you MILF me!

Don’t you MILF me!

(ГАЛЕРИЈА) Леталницата „Планица“ – осмото светско чудо?

(ГАЛЕРИЈА) Леталницата „Планица“ – осмото светско чудо?

(ФОТО) Пред Јелена љубеше друга: Која е поранешната девојка на Новак Ѓоковиќ?

(ФОТО) Пред Јелена љубеше друга: Која е поранешната девојка на Новак Ѓоковиќ?

Плачев по улица и не знаев од каде да почнам: Искрено со Љупка Наскова- Љубисављевиќ, сопругата на Дуле

Плачев по улица и не знаев од каде да почнам: Искрено со Љупка Наскова- Љубисављевиќ, сопругата на Дуле

(ФОТО) И со двете имам посебен однос: Каролина Гочева за внуките

(ФОТО) И со двете имам посебен однос: Каролина Гочева за внуките

Не верував дека има надеж: Лозано растури на првиот концерт

Не верував дека има надеж: Лозано растури на првиот концерт

Сите жени на Никола Груевски

Сите жени на Никола Груевски