Ги обожавам македонските сирења и ајварот: Шеф Армандо Кодиспоти од Италија за македонската и италијанската кујна
Објавено во: Стил 28 Ноември, 2018 08:54
Неделата на италијанската кујна во светот, во Македонија беше одбележана со низа настани во организација на Амбасадата на Италија во Скопје и Канцeларијата ИТА - Агенцијата за промоција и интернационализација на италијанските компании.
Ѕвезда на овогодинешното кулинарско уживање беше одликуваниот шеф од Италија, Армандо Кодиспоти. Препуштени на рацете на врвниот готвач со богато искуство во повеќе италијански ресторани, како и ресторани со една и две Мишелин ѕвезди, присутните уживаа во необичните специјалитети на Италијанецот, а тој несебично сподели дел од својата кулинарска уметност за Женски Магазин.
* Македонска берза и оваа година во соработка со Фактор доделува повеќе награди во различни категории за „Акција на годината“ при тргувањето со хартии од вредност.
Еден од критериумите за доделување на признанијата ќе биде и мислењето на јавноста. Гласањето ќе се одвива до 12 декември, а предвиден термин за доделувањето на самите награди е 23 декември.
Од таму, може да гласате за едно од следните котирани друштва:





