10 Јули, 2020
0.0303

Јанева и нејзиниот тим земале огромни суми како бонуси

Објавено во: Македонија 22 Ноември, 2019

Oгромни суми како бонуси земала екс јавната обвинителката, Катица Јанева и обвинителите. 

Илјадници евра примила Јанева и нејзиниот тим по основ на додатоци. Таа во својот мандат добила дополнителни 157.000 евра. Само за 2019 година земала  28.455 евра. 7 месеци си доделувала по 250.000 денари како додаток за доверливост, да не ги открива разговорите од „бомбите“. Базата „Отворени финансии“ покажува дека дел од бонусите, 400 евра биле за кирија,  а по 42 евра  надоместок за работењето надвор од градот.  

Додатоците почнале да се доделуваат од 2015 година. Почнале со 70 000 денари и се зголемувале секоја година.

Обвинителите само во 2019 година земале по дополнителни 17.000 евра. 

Можеби ќе ве интересира

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

Притвор за Владимир Панчевски

Притвор за Владимир Панчевски

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата