05 Мај, 2024
0.0225

Јапонски режим на исхрана за витка и здрава става!

Објавено во: Стил 08 Декември, 2014

Добивај вести на Viber

Јапонската исхрана е сиромашна со масти, богата со растителни влакна и омега-3 масни киселини. Овој тип на исхрана се базира главно на големи количини на зеленчук, додека живината е многу ретка. Јапонски исхрана претежно не содржи млечни производи и прекумерна употреба на масти. Јадењата се подготвуваат варени или на скара, употребата на масло е минимална, кое обично се заменува со силен вкус на ѓумбир.

Најниска стапка на дебелина Јапонската исхрана балансирана и разновидна, исто така, влијае на мал процент од кардиоваскуларни болести, дијабетес и рак. Стапката на дебелината во Јапонија е најниските во светот. Нивната исхрана во главно се состои  од многу зеленчук, риба, ориз, соја и овошје. Вкусовите на јадењата обично се подобруваат со различни мириси и состојки како што се сусам, ѓумбир, алги. Ефективни совети Сервирајте храна во мали количини, која ќе бидат примамлива за нашите очи. Многу течности и малку храна е една од главните карактеристики на јапонската кујна. Храна , која е подготвена во малку солена вода, тоа се  вкусни и здрави  различни јадења. Можете да уживате во прилог на риби или зеленчук, количина  што не смее да се претера. Месото треба да се замени тофу или риба. Јапонците не конзумираат класичен десерт, но уживаат во чаша овошје. Ако сакате видливи резултати, додека сте на диета избегнувајте црвено месо, обработена храна и млечни производи. По оброците наместо вода консумирате зелен чај,една чаша зелен чај ќе го  забрза вашиот  метаболизмот.