13 Ноември, 2019
0.0175

Како 70 милиони евра за 9 години од ФЗОМ завршиле во Жан Митрев Клиник

Објавено во: Македонија 11 Јуни, 2019

Филип втори или Жан Митрев Клиник добивала во просек по околу 400 милиони денари, некогаш повеќе. некогаш помалку, но сумата за годинава надминува 500 милиони денари, односно изнесува точно 562 милиони денари.

Фактор успеа да дојде до сумите иако, конкретно колку пари ФЗОМ давал за детските операции додека тие се вршеа на Детска хирургија, нема податок, оти од Фондот тврдат дека тогаш буџетот бил заеднички. Дали има ефект и колку е успешен проектот „преселба“ на Детската кардиохирургија од Фондот и од Министерството за здравство не даваат одговор, иако токму тие треба да ја прават ревизијата за успешност. Упатуваат овие одговори да се бараат во самата Клиника. Познавачите велат дека ова е нелогично затоа што успешноста и ефикасноста мора да биде предмет на ревизија.

Целата анализа читајте ја тука.

Можеби ќе ве интересира

Изградбата на гасоводот Скопје-Тетово-Гостивар ќе биде готова во 2020

Изградбата на гасоводот Скопје-Тетово-Гостивар ќе биде готова во 2020

ФОКУС НА ДЕНОТ: Макрон немал намера да ни понуди алтернатива за членство, презентиран буџетот за 2020

ФОКУС НА ДЕНОТ: Макрон немал намера да ни понуди алтернатива за членство, презентиран буџетот за 2020

Пендаровски остави копија од книга на Глигоров во библиотека во Париз

Пендаровски остави копија од книга на Глигоров во библиотека во Париз

НА ПОТЕГ УШТЕ ДВЕ ЗЕМЈИ: Холандскиот сенат го ратификуваше протоколот за НАТО

НА ПОТЕГ УШТЕ ДВЕ ЗЕМЈИ: Холандскиот сенат го ратификуваше протоколот за НАТО

Земјотрес почувствуван во битолско

Земјотрес почувствуван во битолско

Пронашол бомба во ѕидот на куќата

Пронашол бомба во ѕидот на куќата

Пендаровски по средбата во Париз: Макрон ќе дојде кај нас следната година

Пендаровски по средбата во Париз: Макрон ќе дојде кај нас следната година

Јанковиќ: Дезинформација е дека ќе се распуштат специјалните единици на АРМ

Јанковиќ: Дезинформација е дека ќе се распуштат специјалните единици на АРМ

Малиот Јане сега може да слави, лекот Спинраза дојде во Македонија

Малиот Јане сега може да слави, лекот Спинраза дојде во Македонија