12 Јули, 2020
0.0353

Кога ќе закрепнат малите бизниси, ќе ѝ вратат на државата: Интервју со овластениот сметководител и едукатор Мери Каровска

Објавено во: Стил 26 Јуни, 2020

Мери Каровска, дипломиран економист и овластен сметководител, воедно и управител во КАРОВСКА ДООЕЛ, љубовта кон професијата ја добива од татко си, чиј најголем дел од работниот век го поминал како одговорно лице во сметководство во „ОХИС“.

Станува збор за жена со големо искуство стекнато преку долгодишна работа за потребите на физичките и правни лица, како долгогодишен банкарски менаџер, предавач за едукација, а и финансов директор во компанија која се двои како една од подобрите ИТ компании во регионот. Паралелно, цели триесет и две години се грижи и работи сметководство на многу здруженија, фондации и компании со различни дејности, а и буџетски институции. 

Со неа разговараме за сметководствената дејност, како и посветеноста на фирмата во едукација на млади сили, во време на пандемија на коронавирус.

Целото интервју на Женски Магазин


Можеби ќе ве интересира

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?