22 Февруари, 2024
0.0313

МЕШТАНИТЕ OД ГРЧКО СЕЛО ГЛАСАА ЗА ПРЕСЕЛУВАЊЕ: Не сакаат да страдаат од поплави

Објавено во: Балкан 06 Декември, 2023

Добивај вести на Viber

Грчко село изгласало преселување по смртоносните поплави. Станува збор за неофицијално гласање во облик на статутарна декларација, потврдил началникот на Метаморфоси Петрос Контогианис. Владата рекла дека ќе го разгледа преселувањето на Метаморфоси.

Предлогот да се кренат нови куќи во селото Паламас во близина, оддалечено на некои 8 километри, го одобриле 142 жители, а 14 биле против. Жителите на малото грчко село Метаморфоси гласале за преселување на целата своја заедница откако селото бeше поплавено во септември, настојувајќи да се заштитат од идни катастрофи.

Метаморфоси било поплавено во 1953-та и 1994-та година и речиси исчезнало под водата кога бурата Даниел, која донела пустош низ целиот Медитеран, го погодила подрачјето на Тесалија на почетокот на септември. Шеснаесет луѓе тогаш загинале, вклучувајќи и двајца кои се удавиле во Метаморфоси. Во Грција оваа година имаше поплави, но и пожари. 

Можеби ќе ве интересира

МЛАДА УКРАИНКА ПРОНАЈДЕНА МРТВА ВО КОСОВО: Полицијата го забележала телото на автопатот кој води до македонската граница

МЛАДА УКРАИНКА ПРОНАЈДЕНА МРТВА ВО КОСОВО: Полицијата го забележала телото на автопатот кој води до македонската граница

АКО СТЕ ГИ КУПИЛЕ ОВИЕ ДВА ПРОИЗВОДИ ОД СРПСКИ „ЛИДЛ“ НЕ ГИ КОНСУМИРАЈТЕ: Компанијата ги повлекува од продажба и од Хрватска

АКО СТЕ ГИ КУПИЛЕ ОВИЕ ДВА ПРОИЗВОДИ ОД СРПСКИ „ЛИДЛ“ НЕ ГИ КОНСУМИРАЈТЕ: Компанијата ги повлекува од продажба и од Хрватска

РЕГИОНОТ ПРЕД ГОЛЕМА БУРА, НА УДАР СЕ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, ЦРНА ГОРА И АЛБАНИЈА: Дали бурата ќе дојде во Македонија?

РЕГИОНОТ ПРЕД ГОЛЕМА БУРА, НА УДАР СЕ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, ЦРНА ГОРА И АЛБАНИЈА: Дали бурата ќе дојде во Македонија?

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

ВЕЌЕ БАРААТ РАБОТНИЦИ ЗА ЛЕТНАТА СЕЗОНА ВО РЕГИОНОТ: Собарките, келнерите и готвачите можат да заработат и до 2.500 евра!

ЖИТЕЛКА НА ПАРАЌИН ЗА ЕКСПЛОЗИЈАТА НА БОЦА: Tерасата спроти мојата не постоеше и видовме тело на жена на земја

ЖИТЕЛКА НА ПАРАЌИН ЗА ЕКСПЛОЗИЈАТА НА БОЦА: Tерасата спроти мојата не постоеше и видовме тело на жена на земја

ВУЧИЌ: На дневна основа околу 100.000 луѓе се изразуваат на најнавредлив можен начин кон мене

ВУЧИЌ: На дневна основа околу 100.000 луѓе се изразуваат на најнавредлив можен начин кон мене

СРБИ СЕ ВРАЌААТ ВО ТАТКОВИНАТА ОД ГЕРМАНИЈА И ШВАЈЦАРИЈА - Вучиќ ги кажа бројките колку си дошле дома во последните 100 дена

СРБИ СЕ ВРАЌААТ ВО ТАТКОВИНАТА ОД ГЕРМАНИЈА И ШВАЈЦАРИЈА - Вучиќ ги кажа бројките колку си дошле дома во последните 100 дена

АВИОНОТ КОЈ УЧЕСТВУВАШЕ ВО ИНЦИДЕНТОТ ЌЕ БИДЕ РАСХОДОВАН - после раскинувањето на соработката авионите на „Маратон“ заминуваат од Белград

АВИОНОТ КОЈ УЧЕСТВУВАШЕ ВО ИНЦИДЕНТОТ ЌЕ БИДЕ РАСХОДОВАН - после раскинувањето на соработката авионите на „Маратон“ заминуваат од Белград

ЛОВЦИ НА СТРАНСКИ РАБОТНИЦИ: Заработуваат со наоѓање работници, а за тоа земаат надомест и повисока од бруто плата на еден работник

ЛОВЦИ НА СТРАНСКИ РАБОТНИЦИ: Заработуваат со наоѓање работници, а за тоа земаат надомест и повисока од бруто плата на еден работник