26 Јуни, 2019
0.0365

Најголем меѓу странските инвестиции: Како „Џонсон Мети“ прави милионска добивка?

Објавено во: Економија 17 Мај, 2019

„Џонсон Мети“ е убедливо најголем деловен субјект во земјава. Оваа странска компанија е меѓу шест најголеми странски инвестиции во земјава. 

 Имено, целото производство на Џонсон Мети оди во извоз за потребите на автомобилски корпорации ширум светот. Неговата добивка за лани е 97,8 милиони евра. 

„Џонсон Мети“ воедно е компанија со најголема добивка во земјава. 

А колку пари прават останатите странски инвеститори, читајте во анализата тука.


Можеби ќе ве интересира

Од јули Србите ќе плаќаат поскап бензин, гас и струја заради енергетска ефикасност

Од јули Србите ќе плаќаат поскап бензин, гас и струја заради енергетска ефикасност

Македонија добива милијарда евра од емиграцијата, странските пензии зголемени за два и пол пати

Македонија добива милијарда евра од емиграцијата, странските пензии зголемени за два и пол пати

Градови каде се заработува сума од шест цифри, а не се живее богато

Градови каде се заработува сума од шест цифри, а не се живее богато

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Eдна земја ја собори цената на нафтата

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Кои домашни компании го мерат ефектот од општествено одговорните проекти

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Реакција на РЕК Битола: Не сме ние, ЕСМ го води тендерот за набавка на наша механизација

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Германската економија паѓа - кои фактори ја уриваат?

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Се бара ребаланс: Капиталните трошења катастрофални и во мај

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ

Креирање нови економски перспективи - КИФ на Самитот на Западен Балкан во Познањ