05 Јуни, 2020
0.0418

Генералниот директор на Сава осигурување си заминува од лични причини

Објавено во: Економија 12 Ноември, 2019

Сашо Дракуловски си заминува од директорската позиција во Сава осигурување, дознава Фактор. 

Според нашите сознанија, на овој чекор се одлучил поради лични причини, како и поради свои идни планови. 

Дракуловски заминува од директорската позиција, но засега не се соопштува кој ќе го замени раководењето на компанијата. Промените во менаџментот на Сава осигурување не се официјално потврдени.

Дракуловски е генерален директор на компанијата од крајот на минатата година, период во кој успешно ја извршуваше својата функција. 

Сава осигурување е во сопственост на словенечката компанија Сава Ре која во 2007 година го откупи мнозинскиот пакет акции од Табак Осигурување. Во ноември 2011 година компанијата го заврши процесот на ребрендирање и стана „Сава осигурување“ а во мај 2019 година станува Осигурителна групација Сава (SavaInsuranceGroup).


Можеби ќе ве интересира

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

СТАТИСТИКА: Во Македонија невработеноста е 16.2 отсто

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

Kaко Меркел ќе ја спаси Германија од корона кризата?

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

ПАНДЕМИЈАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Затворени вратите за работа во Германија и Австрија

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НИЗ СКОПСКИТЕ МАРКЕТИ СНЕМА ЛЕБ - сите пазарат за карантинскиот викенд

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НАЈГОЛЕМ ПАД ПО 1999: Европјаните помалку трошеле во април

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

НИКОЈ НЕ Е ИМУН НА КРИЗАТА: 50.000 Хрвати останаа без работа

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

ЗАБОРАВЕТЕ НА ЛЕТАЊЕ СО WIZZ AIR - тие што резервирале или ваучер или враќање на парите

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип

Владата нема да дава дозволи за работа во текстилната и кожарската индустрија во Штип