31 Јули, 2021
0.0204

Само минута до 12: Одлуки во последен момент што го сменија целиот тек на историјата

Објавено во: Стил 25 Јуни, 2020

Една минута не е многу време во секојдневниот живот, но за само 60 секунди сè може да се промени, животите можат да се создадат или уништат, битките можат да бидат изгубени или да се победи.

Дали верувате ако некој ви рече дека само еден збор може да инспирира револуција или дека историјата може да се промени кога ќе се вратите од годишен одмор? Може! „Bordterapi“ направи список на одлуки што беа донесени во последната минута, а по што светот веќе не беше ист.

Атентат на Линколн

Претседателот Абрахам Линколн за малку немаше да присуствува на посетата на „Форд театарот“ на 14 април 1865 година, откако Улис Грант и неговата сопруга Мери - гости на Линколн во текот на вечерта - се откажаа од заминувањето во последната секунда. Сепак, Линколн рекол дека се очекува од него да биде таму. Останатото е историја.

„Бомбардирањето на Хирошима“

Кокура, град во Јапонија, беше една од целите на нуклеарниот напад на САД врз Јапонија. Како што бомбардерите се приближувале, сфатиле дека е премногу облачно за да летаат и го насочија нивниот напад кон Нагасаки.

За сите други на Машки магазин овде 


Можеби ќе ве интересира

ЗА ПРВ ПАТ СОСЕМА ИСКРЕНО ЗА ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ И ПАРТНЕРКАТА МИЛИЦА - премиерката Брнабиќ во едно друго издание

ЗА ПРВ ПАТ СОСЕМА ИСКРЕНО ЗА ПРИВАТНИОТ ЖИВОТ И ПАРТНЕРКАТА МИЛИЦА - премиерката Брнабиќ во едно друго издание

НЕВЕРОЈАТНА ТРАНСФОРМАЦИЈА: Девојка ослабела 220 килограми, нејзиниот изглед шокираше, сега е како друга личност

НЕВЕРОЈАТНА ТРАНСФОРМАЦИЈА: Девојка ослабела 220 килограми, нејзиниот изглед шокираше, сега е како друга личност

СЕ ОЖЕНИ БЕТМЕН ВЕЛИТ - на свадба му дојдоа Игор Дурловски и Владо Јовановски

СЕ ОЖЕНИ БЕТМЕН ВЕЛИТ - на свадба му дојдоа Игор Дурловски и Владо Јовановски