14 Јули, 2020
0.0201

Се грижам за пет деца како да сме биолошко семејство: Интервју со Љубица Аврамовска, мајка од СОС селото

Објавено во: Стил 22 Јуни, 2020

Мајка е на седум деца, две биолошки, од кои има три внуки, и пет за кои со љубов се грижи, исто како да ги родила. Љубица Аврамовска (56) од Струмица веќе девет години е мајка згрижувач со СОС детското село. Нејзините биолошки деца се веќе воразни и имаат свои семејства, а таа и сопругот во една од семејните куќи во скопската населба Ченто, се грижат за петте деца, кои се на возраст од 10 до 15 години. За Љубица, да згрижиш дете е животна мисија. Најтажна е но и најгорда кога децата ќе си заминат од нејзиниот дом за да основаат свое семејство, како што бол случај со трите девојчиња за коишто порано се грижела, а потоа се веселела на нивните свадби. За сите предизвици со кои се соочува за да ги изведе децата на вистинскиот пат, Љубица раскажа за Женски магазин. 

Можеби ќе ве интересира

Пробиотици во бременоста - Зошто на бремените жени им се потребни пробиотици

Пробиотици во бременоста - Зошто на бремените жени им се потребни пробиотици

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата