23 Март, 2018
0.0632

Словенечка „Крка“ го шири бизнисот во Кина

Објавено во: Балкан 20 Ноември, 2017

Словенечка Крка со кинескиот партнер „Ningbo Menovo Pharmaceutica“ потпишала договор за основање на заедничко претпријатие „Ningbo Krka Menovo Pharmaceutical“.

Со овој договор фармацевтската компанија од Ново Место има 60 отсто, а кинескиот партнер 40 отсто.

Почетниот капитал на компанијата ќе биде 30 милиони евра, а водач е тричлен одбор на директори.

Од „Крка“ велат дека почетниот основен капитал е наменет за финансиранње на развој, откуп на земјиште и изградба на производни објекти за стерилни облици на производи. Производството на готови производи во таблети и капсули, според долгорочниот договор, ќе го осигура партнерот кој веќе има такви можности.

Првиот продажен резултат на производите на „Крка“ во Кина се очекуваат за околу три години, а ќе се произведуваат и некои производи за Европа и за пазарите на „Крка“.

Можеби ќе ве интересира

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?