18 Февруари, 2020
0.0304

Зголемен бројот на туристи во Албанија, ја посетиле и над триста илјади Македонци

Објавено во: Балкан 24 Август, 2019

Во првата половина од тековната година соседна Албанија ја посетиле 12,4 отсто повеќе туристи, споредбено со истио преиод од минатата 2018 година.

Во првите седум месеци од 2019 година Албанија ја посетиле 3,3 милиони странски туристи, од нив дури 60 проценти се туристи од регионот.

Најголем број на посетители се од Косово, веднаш позади нив се туристите од Македонија

.Во периодот од јануари до јули вкупно 372.000 Македонци ја посетиле земјата, што претставува зголемен број на македонските туристи за 3.4 отсто во Албанија.

По нашите туристи по бројност, следуваат Грците, па Италијанците, Англичаните, Црногорците и Полјаците.

Можеби ќе ве интересира

Србија донираше два милиони евра за Албанија

Србија донираше два милиони евра за Албанија

ГО ДРЖЕЛА ЗА РАЦЕ ВО ВОЗДУХ 15 МИНУТИ - како турската скијачка го спаси младото момче

ГО ДРЖЕЛА ЗА РАЦЕ ВО ВОЗДУХ 15 МИНУТИ - како турската скијачка го спаси младото момче

(ФОТО) СЕ СЛАВИ ДЕНОТ НА ДРЖАВНОСТА: Вучиќ сам ги служи гостите, а меѓу нив е и Саша Богдановиќ

(ФОТО) СЕ СЛАВИ ДЕНОТ НА ДРЖАВНОСТА: Вучиќ сам ги служи гостите, а меѓу нив е и Саша Богдановиќ

ЗА ИСЛАМСКА ДРЖАВА ВОЈУВАЛЕ 1.200 БАЛКАНЦИ: Сега сакаат да се вратат дома?

ЗА ИСЛАМСКА ДРЖАВА ВОЈУВАЛЕ 1.200 БАЛКАНЦИ: Сега сакаат да се вратат дома?

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси

ГРЦИТЕ МИНИМАЛНО ГИ УПОТРЕБУВААТ: Црногорците ќе воведат казни за пластични кеси

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО ГРЦИЈА: Епицентарот близу Карпатос

СИЛЕН ЗЕМЈОТРЕС ВО ГРЦИЈА: Епицентарот близу Карпатос

ДОМОВИТЕ УШТЕ НЕ ИМ СЕ ИЗГРАДЕНИ: Повеќе од 10.000 Албанци се во шатори

ДОМОВИТЕ УШТЕ НЕ ИМ СЕ ИЗГРАДЕНИ: Повеќе од 10.000 Албанци се во шатори

МИЛОРАД ДОДИK: САД нема да не сопрат, ќе ја напуштиме БиХ

МИЛОРАД ДОДИK: САД нема да не сопрат, ќе ја напуштиме БиХ

СОФИЈА ЌЕ КАЗНУВА: Возилата кои загадуваат ќе бидат исклучувани од сообраќај

СОФИЈА ЌЕ КАЗНУВА: Возилата кои загадуваат ќе бидат исклучувани од сообраќај