24 Април, 2019
0.0232

10 најпривлечни земји за пензионерски живот!

Објавено во: Стил 06 Јануари, 2013

Со своите ниски трошоци на живот, блага клима и ниските цени на недвижностите, Еквадор веќе петта година по ред е избран за најдобра дестинација за пензионерски живот на Американците и Канаѓаните. Во редовното годишно истражување порталот „IternationalLiving“,  Еквадор по петти пат доби највисоки оценки во оваа категорија. На второ место е Панама, по што како најдобри земји за живот на пензионерите се наведуваат Малезија, Мексико и Коста Рика. „Мислам дека пресудна е комбинацијата на гостопримството, пријатна клима, ниски цена на имоти и релативната близина на САД", изјави уредникот на порталот Дан Прешер. Истражувањето се  темели врз следниве фактори: трошоци на живот, клима, цените на недвижностите, здравствена заштита, можоста за интеграција на пензионерите во секојдневието како и начини на забава и посебни поволности за пензионерите. Десетте најатрактивните земји за пензионерски живот ги вклучуваат и Уругвај, Колумбија, Шпанија, Тајланд и Малта.

Можеби ќе ве интересира

Ај доста глумиме

Ај доста глумиме

Цитатите на диктаторот Гај Јулиј Цезар: „Коцката е фрлена!“

Цитатите на диктаторот Гај Јулиј Цезар: „Коцката е фрлена!“

Работниците кои седат над 6 часа на биро се по склони кон болести

Работниците кои седат над 6 часа на биро се по склони кон болести

(ФОТО) Британскиот принц Луи наполни 1 годинка

(ФОТО) Британскиот принц Луи наполни 1 годинка

Добар стоматолог мора да има уметничка душа: Интервју со д-р Амела Цана, Директор на Стоматолошкиот клинички центар

Добар стоматолог мора да има уметничка душа: Интервју со д-р Амела Цана, Директор на Стоматолошкиот клинички центар

Трчаме на 13 хектари површина по несовесните посетители: Интервју со Тина Мицковска од ЗОО Скопје

Трчаме на 13 хектари површина по несовесните посетители: Интервју со Тина Мицковска од ЗОО Скопје

Цената на слободата

Цената на слободата

(ФОТО) Перо Антиќ со коса: Ретро мода на познатите

(ФОТО) Перо Антиќ со коса: Ретро мода на познатите

Пукна бракот на Адел-пејачката со моќен глас се венчаше тајно, а сега се разведува

Пукна бракот на Адел-пејачката со моќен глас се венчаше тајно, а сега се разведува