08 Април, 2020
0.0314

„Пивтијада 2013“: 350 чинии пивтија изедени во Куманово

Објавено во: Стил 19 Јануари, 2013

350 чинии пивтија денеска беа изедени на традиционалната 11-та по ред  „Пивтијада“ која денеска се одржуваше во Куманово. Пивтиите кои вчера се правеа во кумановската населбата  „Карпош“, денеска беа презентирани пред посетителите на манифестацијата. Организаторите  на манифестацијата ,  Мултимедијалниот центар „Карпино“ задоволни од посетеноста.

„Манифестацијата ја организираме за да ја зачуваме традицијата, за да не се заборават обичаите поврзани со Водици. Годинава за подготовка на пивтиите е употребено околу 70 килограми месо“, изјави претседателот на центарот Зоран Павловски.

На манифестацијата беше избрана и најдобрата пивтија, каде во конкуренција на десетина натпреварувачи за најдобра беше прогласена пивтијата „Манастир Карпино“ на Лила Божиновска, а дел од пивтиите „Карпино“ ќе ги подели на граѓански здруженија и на АРМ, најави организаторот.

Можеби ќе ве интересира

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Детски канал од утре на МТВ

Детски канал од утре на МТВ

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна