7 намирници што ги користиме секојдневно исфрлаат чист отров ако ги подгревате
Објавено во: Општо 19 Април, 2018 18:35
Многу често се случува да ви остане малку од вчерашниот ручек или вечера. Родителите секогаш нè учеле дека никогаш не треба да фрламе храна, а понекогаш и сакаме вкусен оброк да ни остане и за утре.
Сепак, треба да знаете дека не треба да ја чувате сета храна во фрижидер и да ја загревате во микробранова печка или рерна, бидејќи таа може да стане токсична. Ви ги претставуваме 7-те намирнизи што не треба повторно да ги подгревате по никоја цена.
1. Ориз

2. Кромпир

3. Лук, целер и цвекло

4. Јајца

5. Пилешко

6. Масло и маснотии

7. Печурки

* Македонска берза и оваа година во соработка со Фактор доделува повеќе награди во различни категории за „Акција на годината“ при тргувањето со хартии од вредност.
Еден од критериумите за доделување на признанијата ќе биде и мислењето на јавноста. Гласањето ќе се одвива до 12 декември, а предвиден термин за доделувањето на самите награди е 23 декември.
Од таму, може да гласате за едно од следните котирани друштва:





