7 намирници што ги користиме секојдневно исфрлаат чист отров ако ги подгревате
Објавено во: Општо 19 Април, 2018
Многу често се случува да ви остане малку од вчерашниот ручек или вечера. Родителите секогаш нè учеле дека никогаш не треба да фрламе храна, а понекогаш и сакаме вкусен оброк да ни остане и за утре.
Сепак, треба да знаете дека не треба да ја чувате сета храна во фрижидер и да ја загревате во микробранова печка или рерна, бидејќи таа може да стане токсична. Ви ги претставуваме 7-те намирнизи што не треба повторно да ги подгревате по никоја цена.
1. Ориз
2. Кромпир
3. Лук, целер и цвекло
4. Јајца
5. Пилешко
6. Масло и маснотии
7. Печурки
* Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2024 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.